2000 yılı sonrası bankacılık sektörünün gelişimi
Progress of banking sector after the year 2000
- Tez No: 263671
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. EMEL YURT
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bankacılık, Ekonomi, Banking, Economics
 - Anahtar Kelimeler: Mali sistem, bankacılık sektörü, Türk bankacılık sektörü, BDDK, TMSF, Kasım 2000 ve Şubat 2001 krizleri, kamu bankaları, özel bankalar, TCMB, sermaye yeterliliği, kredi riski, operasyonel risk, Basel II, Avrupa Birliği ve bankacılık, Bilişim, İnternet, bankacılıkta teknoloji, Financial system, banking sector, the Turkish banking sector, the BDDK and the TMSF, November 2000 and February 2001 financial crisis, public banks, private banks, the Central Bank, capital adequacy, credit risk, operational risk, Basel II, European Union and banking, Internet, banking technology
 - Yıl: 2010
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İktisat Bölümü
 - Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 125
Özet
Yüksek lisans bitirme tezimi bankacılık sektörünün 2000 yılı ve sonrasında yaşadığı köklü değişiklikleri ve sektörün geldiği durumu göstermek amacıyla hazırladım. Çalışmayı hazırlarken beş ana başlıkta topladım. Yapısal ve teknolojik gelişmelerden de bahsettiğim tezimde Avrupa Birliği etkilerini de bankacılık sektörü ile ilişkilendirdim. Sektörü 2000 yılı öncesi ve sonrası olarak daha ağırlıklı ise 2000 yılı sonrasını irdeleyerek inceledim. 2001 yılı krizinden sonra sektörün çok ciddi bir tekrar yapılanma sürecine girmesini BDDK başlığı altında, Avrupa Birliği etkilerini de hem ilgili başlıkta hem de Basel II başlığı altında anlatmaya çalıştım. Teknolojiyi kullanmada önemli atılımlar yapan Türk bankacılık sektörünü ilgili başlık ile de aktarmaya çalıştım. Sonuç olarak yaşadığı önemli krizler ile inişli çıkışlı yıllar geçirmiş olan Türk Bankacılık sektörünün hem içsel hem de dışsal etiler altında nasıl şekillendiğini göstermeye çalıştım.
Özet (Çeviri)
My master's thesis in 2000 and then lived in the banking sector and the fundamental changes in the industry came when I prepared to show. In preparing the study was collected in five main categories. I mentioned in my thesis, structural and technological developments affect the European Union was also associated with the banking sector. Sector before 2000 and then again weighted as discussed later in the year 2000 I studied. After the 2001 crisis in the sector into a serious re-structuring process under the BRSA, as well as the European Union concerning the impact of Basel II, under the title, but also tried to explain it. Made significant strides in using technology for the Turkish banking sector, I tried to convey with the title. As a result of living with the major crises have had a bumpy year for the Turkish banking sector under both internal and external etiler tried to demonstrate how the shape.