Lojistik süreç yönetimi bir kamu kurumu analizi
Logistics business process management an analysis of the public corporation
  1. Tez No: 263993
  2. Yazar: SERKAN ERTEN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YILMAZ GÖKŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Süreç Yönetimi, Lojistik, Lojistik Yönetimi, Kamu Kurumunda Süreç Yönetimi Uygulaması, Process Management, Logistics, Logistics Management, Process Management Practice in Public Corporation
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: Sayısal Yöntemler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
Türkiye, doğu ile batı arasında bir transfer merkezi konumundadır. Bu durum Türkiye'ye dünyadaki önemli bir üs olma fırsatını sunar. Ekonomik koşulların değişmesi ve bilgi teknolojilerinin öneminin artmasıyla ülkemizde lojistik sektörü hızla gelişme göstermektedir. Tabi ki lojistik sektörünün gelişiminde modern yönetim anlayışlarının da etkisi çok büyüktür.Bu çalışmada modern bir yönetim anlayışı olarak kabul edilen süreç yönetiminin, havacılık lojistiği alanında hizmet veren bir devlet kurumunda uygulanması ile ilgili esaslar belirtilmiştir.Çalışmanın birinci bölümünde süreç, süreç yönetimi ile ilgili tanımlamalar ve süreç yönetiminin gelişimi üzerinde durulmuştur. Süreç yönetimin aşamalarının detaylı incelemesi devam eden bölümdedir.İkinci bölümde lojistikle ilgili tanımlara yer verilmiş, ülkemizde ve dünyada lojistik sektörünün genel bir incelemesi yapılmıştır. Daha sonra lojistik yönetiminin prensipleri ele alınmıştır.Çalışmanın amacı; lojistik faaliyetler esnasında süreç yönetimini uygulayan bir kurumda ortaya çıkan problemleri bulmak ve yöneticilere önerilerde bulunmaktır.Bu amaçla, mevcut yayınlar incelenmiş ve kaynak taraması yapılmıştır. Elde edilen bilgilerin yardımıyla, yüz yüze görüşmeler yapılmış, bir soru grubu hazırlanarak personele yöneltilmiştir. Sonuçlar yöneticilere iletilerek tavsiyeler sunulmuştur. Süreç yönetimin getirileri anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
Turkey is a transfer center between east and west. This situation presents Turkey an opportunity for being one of the most important bases in the world. Due to changing economic conditions and the increasing importance of information technology, logistics industry in our country is developing rapidly. Of course the effect of modern management concepts in the development of logistic industry is enormous.In this study, the principles of implementing business process management as a modern management approach, in the field of a public corporation serving aviation logistics is indicated.The first part of this project emphasizes the definitions of process, process management and the evolution of process management. Steps of process management are detailed in the following part.In the second part definitions related to logistics are given, and a general review of the logistics industry in our country and the world was made. Then the principles of logistics management are discussed.The aim of the study is to find the problems arise in an organization which is applying process management during the logistics activities, and to make recommendations to managers.For this purpose, current publications and written sources are examined. With the help of obtained information, interviews were conducted face to face, prepared a group of questions were asked to the staff. Results and recommendations were forwarded to managers. The advantages of process management were explained.