Reklam pazarlaması ve kadın
Advertisemant marketing and woman
- Tez No: 264230
- Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. MEHMETŞAN YILDIZHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Reklamcılık, Fine Arts, Advertising
- Anahtar Kelimeler: Reklam, pazarlama, kadın, Advertisement, Marketing, Woman
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Hazırlanan bu çalısmada, insan beynine farkında olmadan sessiz ve gizlice kodlananiktidar iliskileri ve kadının toplum içindeki ikincil konumuna dikkat çekilmistir. Medyada,kadın imgesi içi bosaltılıp sırf güzelliğe ve cinselliğe indirgenerek, erkek beğenisinesunulmustur. Aynı yapı masallarda da vardır; siddet bile olumlu, mesru bir özellik kazanır.Reklam dünyası, gerçek dünyanın göstergelerini kullansa bile aslında gerçek dısıdır. Gerçekdısı dünyanın bir göstergesi, bu dünyadan bir sunus yapar. Reklamın içeriğinde saf ve masumgörüntünün altında toplumun kadınlara bakıs açısını yansıtan ideolojik bir söylemi olduğubilinmektedir. Kitlelere yönelik olarak yapılan telkinler, bilinçaltına yerlesen ve gündelikyasantımızda da amaçladığımız olgular haline gelebilir.
Özet (Çeviri)
In this study, it is focused on power relations that are coded to human brain silently andsecretly and also to secondary status of woman in social life.Women lost their meaning andwere presented to man by means of only focusing on their beauty and sexual elements bymedia. We can see the same stucture also in this stories; evenviolence has a positive and lawful feature. Actually, advertisement uses elements of realworld even though it is unreal. A sign of unreal world makes a presentation from this world. Itis known that there is an ideological discourse inside advertisement that reflects point of viewof society to woman under simple and innocence view of advertisement. The suggestions tomasses can be our facts that are imbedded in our subconscious and also to our facts that weaim in daily life.