Hacı Bektâş-ı Velî Bibliyografyası
Hacı Bektâş-ı Veli's Bibliography
  1. Tez No: 265570
  2. Yazar: HAVVAGÜL ÇİMENLİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ALİ KOZAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bibliyografya, Tarih, Bibliography, History
  6. Anahtar Kelimeler: Hacı Bektâş-ı Velî, Makâlât, Vilâyetnâme, bibliyografya, Hacı Bektâş-ı Velî, Makâlât, Vilâyetnâme, bibliography
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Nevşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Bölümü
  12. Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 162
Özet
Hacı Bektâş-ı Velî Bibliyografyası adlı yüksek lisans tez çalışmasında, yazma eser, kitap, makale, basılmış ve basılmamış sempozyum bildirileri, yüksek lisans ve doktora tezleri, ansiklopedi maddeleri ve gazeteler taranarak tespit edilen toplam 1030 adet bibliyografyaya yer verilmiştir.Giriş ve iki ana bölümden meydana gelen bu tez çalışmasının Giriş bölümünde Hacı Bektâş-ı Velî'nin yaşadığı dönem (XIII. yüzyıl) Anadolusu'nun siyasî, sosyal ve kültürel yapısından, Hacı Bektâş-ı Velî'nin hayatı ve eserlerinden genel hatlarıyla bahsedilmiştir.I. Bölümde, Hacı Bektâş-ı Velî ile ilgili yapılan çalışmaların tarihçesine ve tespit edilen bibliyografyaların künyelerine yer verilmiştir.II. Bölümde, tespit edilen yazma eserlerin, kitapların ve farklı konulardaki makalelerin bir kısmının tanıtımı ve değerlendirilmesine yer verilmiştir.Ekler kısmında ise tanıtılan yazma eserlerin örneklerine başvurulan ansiklopedi ve süreli yayınların listesi ile Hacı Bektâş-ı Velî'ye yer veren internet sitelerinin bazılarının listesine yer verilmiştir.Tezimiz Hacı Bektâş-ı Velî ile ilgili akademik ve bilimsel yayın yapmak isteyen araştırmacılar için bir başvuru eseri olma amacı taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
The master thesis of entitled Hacı Bektaş-ı Veli?s Bibliography are given total 1030 bibliographical units were detected by scanning in manuscripts, books, articles, published and unpublished symposium papers, master?s and doctoral thesis, and scimming items of newspapers and articles of encyclopedias.In introduction of occuring in two main chapters of this thesis are discussed in general terms political, social and cultural structure of Anatolia in 13th century in the age of Hacı Bektaş-ı Veli and are also discussed in general terms his life and studies.In first chapter were given date of studies and detected bibliographical items related to Hacı Bektaş-ı Veli.In second chapter which is entitled book overview and analyisises were given some overviwes and considers of manuscripts, books and articles on different subject.As for that in appendix were given samples of lists of overviewed manuscripts, refered encyclopedias, periodicals and some websites on Hacı Bektâş-ı Velî.Our thesis aims to be a referral work for academical researchers who wants to publish scientifical studies on Hacı Bektaş-ı Veli.