İdari bölünüşe göre Eskişehir'de nüfus dağılışı (2000 ve 2008)
According to the last governmental seperation,the population distribution in Eskişehir. (2000 and 2008)
  1. Tez No: 265856
  2. Yazar: ENGİN GÜDER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ZERRİN KARAKUZULU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Coğrafya, Demografi, Geography, Demography
  6. Anahtar Kelimeler: Population, city population, rural population, centre of town, country town, governmental frame, governmental seperation
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Coğrafya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu tez çalışmasında.İnceleme dönemi olarak 1927-2009 nüfus verilerinden yararlanılmıştır 1927 ile 2009 yılları arasındaki şehir nüfusu ,köy nüfusu,şehir ve köy nüfusunun Türkiye nüfusu içindeki oranları ve yıllara göre değişikliklerin temel sebepleri ve dönemler halinde değişimlerin tabloları ve grafikleri hazırlanmıştır bu veriler doğrultusunda yorumlamalar yapılmıştır.Devamında ise 2000 ile 2008 yılları arasındaki idari coğrafya bölünüşleri arasındaki farklılıklar ve 2008 idari bölünüşüne göre büyükşehirdeki ve ildeki idari yapılanmalardaki değişiklikler ortaya konulmuştur.Kullanılan yöntem ve metotlardan; TUİK'in (Türkiye İstatistik Kurumu) genel nüfus sayımları,Nüfusun Sosyal ve Ekonomik Niteliklerinden,Eskişehir valiliği nüfus verileri,Eskişehir il özel idaresi nüfus verileri,Eskişehir Büyükşehir Belediyesi nüfus verilerinden faydalanılarak tablo, grafik ve haritalar oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this thesis,As the investigation period, 1927-2009 population data is utilized. The city population,ruraln population, the rates of city and rural population in Turkey population between 1927 and 2009 and the basis causes of the changes accordin to the years and the variation charts and graphicsinterms, are prepared. Along with this, the differences between Governmental Geographic seperations in between 2000 and 2008 and according to 2008 Governmental seperation, in Metropole and in Province,in Governmental settlementthe changes are exhibited.The procedures an methods which are used in;Geneal census of population of TUİK, the Social and Economical qualities of population, Eskişehir Governorship population data , Eskişehir Special Provincial Administration population data, Eskişehir Metropolitan Municipality population data are used and composed the charts,graphics and maps.