Kişiselleştirilebilir mobil asistan
Personalized mobile asistant
  1. Tez No: 266046
  2. Yazar: ÜLKÜ BEYDAĞ İNCE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ATA ÖNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Mobil, Kişiselleştirme, J2ME, Web Servisi, Mobile, Personalization, J2ME, Web Service
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Gerçekleştirilen tez çalışmasının amacı J2ME (Java 2 Micro Edition), web servisleri ve ASP.NET 2.0 ile gelen kişiselleştirme teknikleri kullanılarak Ege Üniverisitesi kurumsal web sitesi üzerinde yer alan ?Ege Duyuru? ve ?Ege Telefon Rehberi? hizmetlerini mobil platforma taşıyan uygulamanın tasarım ve gerçekleştiriminin yapılmasıdır. Tez kapsamında Ege Üniverisitesi kurumsal web sitesi üzerinde yer alan bu hizmetlerin, farklı teknolojilerdeki farklı platformlar için entegrasyonunu kolaylaştıran katmanlı bir mimari tasarlanmıştır. Ayrıca kullanılan çeşitli kişiselleştirme teknikleriyle ?Ege Duyuru? hizmetinin mobil cihazlar üzerinde kullanıcının tercihleri doğrultusunda kişiye özel farklılaşarak, daha kolay kullanımı hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of the thesis developed is to design and implement a mobile application which supports ?EgeTel? and ?EgeDuyuru? services which are also accessible from Ege Univercity web site; by using technologies J2ME, web services and personalization support that comes with ASP.NET 2.0. In the concept of this thesis, a multi layer structure is designed for the services resides on Ege Univercity web site to be able to integrate these services to different platforms with different technologies. Also by using some personalization techniques, it is supported for ?Ege Duyuru? service to make its usage easier on mobile platforms by differantiating it, according to user?s profiles.