Time/memory tradeoff attack on editing generator
Düzenleme üreteci üzerine zaman/bellek takas saldırısı
- Tez No: 266463
- Danışmanlar: PROF. DR. EMİN ANARIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: düzenleme üreteci, zaman bellek takas saldırısı, editing generator, time memory tradeoff
- Yıl: 2010
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
Zaman/Bellek Takas (TMTO) saldırısı ilk olarak 1980 yılında Hellman tarafından blok şifrelemelerde çalışacak biçimde tasarlanmış ve ardından Babbage (1995) ve Golic (1997) tarafından katar şifrelemeye uyarlanmıştır. TMTO `nun katar şifrelemeye uyarlanan hali zaman kısmında yer alan ve belli bir periyodu tamamlayan diziyi pencerelere bölmek biçiminde geliştirilmiştir. Bu tez sırasında 2005 yılında Gong ve Jiang tarafından öne sürülen Doğrusal Geri Beslemeli Kaydırmalı Yazmaç (LFSR) tabanlı Düzenleme Üreteci (Editing Generator) için TMTO atağı kullanılmış ve iki LFSR`ı oluşturan birincil diziler ele geçirilmeye çalışılmıştır. Fakat bu atak üzerinde yapılan çalışma sonucunda zaman kısmında belli bir uzunlukta oluşturulan dizinin kendi içerisinde tekrarlayan periyodlara sahip olduğu görülmüştür. Bu ise, verilen zaman dizisi içerisinde yer alan belli sayıdaki tekil pencerelerin daha az sayıda olduğunu, başka bir deyişle bu zaman dizisinin daha kısa olabileceğini göstermektedir. Tez içerisinde de bu konuya ağırlık verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In 1980 Hellman introduced a Linear Feedback Shift Register (LFSR) based attack called Time/Memory Tradeoff (TMTO) attack for breaking block ciphers. After that Babbage (1995) and Golic (1997) pointed out, this TMTO attack applicable to stream ciphers. In the time phase of the TMTO attack, the time sequence divided by windows that has a certain period. Preparation of this thesis, LFSR based Editing Generator, introduced by Gong and Jiang in 2005, the aim is attacked to capture the initial states of the LFSRs. But during the attack, has been discovered that in a particular created length time sequence has a recurrent window periods in itself. And these unique fewer windows show that the time sequence in the online phase of the attack has fewer bits than the given TMTO attack?s time sequence.