Analysis of coupled striplines using spectral domain method
  1. Tez No: 2672
  2. Yazar: ALİ YAZICI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Fourier Uzayı Yöntemi, Ayarlanabilir Çıkıntılı Bağlaşık Askılı Şeritklavuz Hatlar, Bağlaşık Şeritklavuz Hatlar, Mod Etnpedansları.Mod Hızları, Yönlü Bağlaçlar. - v
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
ÖZET BA?LAŞIK ASKILI ŞERİTKLAUUZ HATLARIN FDURİER UZAYI ÇÖZÜMLEMESİ YAZICI, Ali Yüksek Lisans Tezi, Elk.,Elkt. Müh. Böl. Tez Yöneticisi :Prof. Dr. Nevzat YILDIRIM Aralık, 1987,99 Sayfa Bu çalışmada, Ayarlanabilir çıkıntılı, bağlaşık askılı ve bağlaşık şeritklavuz hatların fourier uzayı çözümlemesi sunulmuş ve bu yapıların yine fourier uzayı çözümlemesi yöntemiyle parametrelerini bulan bilgisayar programları hazırlanmıştır. Bilgisayar programlarından birincisi ile ayarlanabilir çıkıntılı, bağlaşık askılı, ikincisi ilede bağlaşık şeritklavuz hatların hat sığaları fourier uzayı tekniği kullanılarak hesaplanmıştır.Bu teknik kullanılarak elde edilen sonuçlar, istenilen doğruluktadır. Sonuç olarak, fourier uzayı tekniğinin gerçekleştirilmesi değişik yapılar üzerinde denenmiş ve bunlardan ayarlanabilir çıkıntılı, bağlaşık askılı şeritklavuz hatların çift ve tek mod empedansları yüzde 1.5' den az hatayla bulunmuştur. Yine fourier uzayı yönteminin bağlaşık şeritklavuz hatlara uygulanmasından elde edilen sonuçlar çoğunlukla yüzde 1'den daha az hatalı olmak üzere yüzde 1.5'den daha az hatayla hesaplanmıştır. iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF COUPLED SUSPENDED STRIPLINES USING SPECTRAL DOMAIN METHOD YAZICI, Alı M.Sc. in Electrical and Electronics Eng. Supervisor : Prof. Dr. Nevzat YILDIRIM December, 1987,99 pages In this thesis, spectral domain analysis of coupled suspended striplines with tuning septums and coupled microstriplines are presented and the computer programs finding the parameter of these structures by using spectral domain method are prepared. The line capacitance of coupled suspended stripline with tuning septum and coupled microstripline are calculated by using the first and second computer programs given in Appendix D, respectively. In these computer programs, the spectral domain method is used. the final results obtained by using this technique are at desired accuracies. As a result, the implementation of the spectral domain technique using different structures are performed. The even and odd mode impedance of coupled suspended microstripline with tuning septums are calculated uıith an error less than 1.5 percent.Finally.a parallel coupled micrastripline problem is solved and the results are obtained with error less than 1.5 percent but mostly less than 1 percent. - xi -Key words : Spectral Domain Method, Coupled Suspended stripline With Tuning Septums »Coupled Microstriplines,Made Impedances, Mode Velocities, Directional coupler. - Ill -