Geniş band vsat uydu sistemleri ve uydu bant genişliğinin verimli kullanılması
Broadband vsat satellite systems and using efficient of satellite bandwidth
- Tez No: 268200
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NURSEL AKÇAM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Uydu haberleşmesi, VSAT, bant genişliği verimi, Satellite communication, VSAT, Bandwidth efficiency
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
Günümüzde bilişim ağlarının ve teknolojilerinin sağlamış oldukları kolaylıklar ve yaygınlaşması sonucu iletişim teknolojileri sosyal ve ekonomik hayatımızda çok büyük bir önem arz etmektedir. Söz konusu bu teknolojiler ile sağlanan hizmetlerde kesintiye tahammül olmamaktadır. Bunun yanı sıra sürekli olarak gelişen uygulama alanları ve artan kullanıcı sayısı ile sürekli olarak bant genişliği talebi de artmaktadır.Bu çalışmada, bant genişliği maliyetlerinin diğer teknolojilere oranla daha maliyetli olduğu, uydu haberleşmesinde bant genişliğine etki eden faktörler incelenmiş ve hücresel kablosuz iletişim teknolojilerinde kullanılan değişken modülasyon ve kodlamalı sistemlerin bant genişliği kazancı hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
Today, Information networks and its technologies have provided a great convenience and they become widespread, as a result of this they became more important in our social and economical life. So there are no more patient to network outages on the services that use these Technologies and with the developing applications and the users, bandwidth need is in increase.In this work the parameters that effects on satellite bandwidth whose capacity costs relatively high was discussed. And the bandwidth gain of VSAT systems with Adaptive Coding and modulation that are used in cellular networks are calculated.