Bankalarda yönetim kurulunun hukuki sorumluluğu
The juristic responsibility of management board in banks
  1. Tez No: 270147
  2. Yazar: SÜREYYA AÇIKGÖZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞENOL KANDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Banka, yönetim kurulu, hukuki sorumluluk, Banks, Management board, The Juristic Responsibility
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bankalarda Yönetim Kurulunun Hukuki Sorumluluğu? konulu bu çalışma birincisi ?Genel Olarak Bankalar?, ikincisi ?Ticaret Kanunu Bakımından Yönetim Kurulunun Hukuki Sorumluluğu?, üçüncüsü ?Bankacılık Kanunu ve Sermaye Piyasası Mevzuatı Bakımından Yönetim Kurulunun Hukuki Sorumluluğu? ve dördüncüsü ?Banka Yönetim Kurulu Üyelerinin Kamu Borçlarından Dolayı Sorumluluğu? ana başlıkları altında olmak üzere, dört ana bölümden oluşmaktadır.Bu çalışmada, bankalarda yönetim kurulunun hukuki sorumluluğu incelenirken, bankaların bir anonim şirket olmasından dolayı TTK'nun anonim şirketlere ilişkin genel hükümleri, bu konuya ilişkin Bankacılık Kanunundaki özel hükümlerle birlikte anlatılmıştır. Ayrıca banka yönetim kurulu üyelerinin sorumlulukları ile ilgili Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Vergi Usul Kanunu ile Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun hükümlerine de değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
This Research related with ?The Juristic Responsibility of Management board in Banks? contains of four main sections as these four main titles are; firstly The Banks as General? secondly ?The Juristic Responsibility of Management Board According to Commercial Code?, thirdly banking law and The Juristic Responsibility of Management board according to Legislation of Capital Market and fourthly The Responsibility of Members of Management board of Bank because of Public debts .In this Research, while The juristic responsibility of management board has been researched, since banks are Incorporated company, the general arbitrament of TCC (Turkish Commercial Code) which related with Incorporated companies have been handled together with special arbitrament which are in Banking Law and regarding to this topic. Moreover beside securities legislation related with the responsibility of members of management board, Tax Procedure Law and Law Arbitraments about Collecting Process of public Assets have been also referred.