A Statistical method of bond rating
Tahvil derecelendirmesi
- Tez No: 27038
- Danışmanlar: PROF. DR. EROL CENGİZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Tahvil derecelendirmesi, korelasyon analizi, regresyon, itera-s'yon, Bond rating, correlation analysis, regression, iteration
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 189
Özet
oz tahvil derecelendirmesi DO?AN, ihsan Mutluay Yüksek Lisans Tezi, isletme Ana Bilim Dali Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Cengiz EROL Eylül 1993 - 177 sayfa. Bu tez çalışmasında şirketlerin finansal durumunun belirleyicisi olarak kabul edilen finansal rasyolar kullanılarak Türk Çimento Sektörü için bir temel eşitlik elde edilmiştir. Bu temel eşitliği elde ederken, çalışmanın başında elde bulunan bazı finansal rasyolar korelasyon analizinin sonuçlarına göre elimine edilmiştir. En son olarak elde kalan değişkenler iterasyon aşamalarından sonra temel denklemin bulunmasında kullanılmışlardır. Bu çalışma, şirketler için esas eşitlikler elde ederek şirket skorlarının elde edilmesiyle basit bir şekilde şirket derecelendirmesinin mümkün olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT BOND RATING DO?AN, Ihsan Mutluay Master of Business Administration Supervisor: Prof.Dr. Cengiz EROL September 1993 - 177 pages In this thesis study by using different financial ratios, that are believed to be indicator of financial situations of companies, a base equation for Turkish Cement Industry is obtained. While obtaining this base equation, some variables, in the initial set of financial ratios, are eliminated by using results of correlation analysis. The final set of variables are used to get the base equation, after going through iteration steps. This study showed the possibility of obtaining a base equation for companies and evaluating company scores, thereby rating of companies in a simple way.