Katkılı betonların donma-çözülmeye karşı performanslarının incelenmesi
- Tez No: 270384
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MANSUR SÜMER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Beton, Uçucu Kül, Yüksek Fırın Cürufu, Puzolan, Basınç Dayanımı, Donma-Çözülme, Concetre, fly ash, blast frunace slag pozzolan, compressive stregth, freze-thaw
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yapı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
Bu çalışmada, 300 ve 400 dozlu betonda yüksek fırın cürufu ve uçucu kül'ün donma çözünme karşısında betonun durabilitesine olan etkileri incelenmiştir. Betona karışım esnasında çimento yerine çeşitli oranlarda (%10, %20, %30, %40) uçucu kül ve yüksek fırın cürufu katılarak 7., 28. ve 56. günlerde laboratuar ortamında çeşitli deneyler yapılmış ve puzolan kullanılmayan şahit numune ile bir karşılaştırma yapılmıştır.Beş bölüm halinde sunulmuş olan bu çalışmanın, birinci bölümünde konunun tanıtılması ve konunun önemi vurgulanmıştır.İkinci bölümde betonu oluşturulan malzemeler tanıtılarak, bunların betonun mekanik özelliklerine olan etkilerinden bahsedilmiştir.Üçüncü bölümde betonun durabilitesi hakkında bilgiler ve durabiliteyi etkileyen faktörlerden bahsedilmiştir.Dördüncü bölümde, yapılan deneysel çalışmanın amacı, deneyde kullanılan malzemeler, malzemelerin özellikleri ile yapılan deneyler anlatılarak deney sonucu bulunan değerler, tablo ve grafik halinde verilmiştir.Son bölümde analiz sonuçları karşılaştırılmış ve genel bir değerlendirme yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, 300 and 400 dose concrete blast furnace slag and fly in the face of ash freze thaw durability of concrete were investigated. Conrete instead of cement during mixing various proportions (%10, %20, %30, %40) of fly ash and blast furnace slag by participating in the 7th, 28th and 56th puzzolan has been uzed in various experiments in the lb days and a comparison was made with witness sample.This study was presented in five chapters, the first chapter to introduce the topic and stressed the importance of issue.Concrete meterials generated by introducing the second part, their effects are mentioned in the mechanical properties of concrete.Durability of concerete information about the factors affecting the third section and durability mentioned.The forth chapter the experimental study. The meterials used in the experiment with experiments explaning the result values in the properties of meterials are given in tables and grahs.The result were compared and analyzed the last part an overall assessment