Havlu ve bornoz üretim sürecinin incelenmesi
Researching of towel and bathrobe manufacturing process
  1. Tez No: 270561
  2. Yazar: MÜGE TUNÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. PINAR DURU BAYKAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Havlu, Bornoz, Üretim Planlama, Üretim Yönetimi, Towel, Bathrobe, Manufacturing Planning, Manufacturing Management
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
Bu çalışmada, havlu kumaşların üretim prosesi ve havlu/bornoz konfeksiyon süreçleri incelenmiştir. Havlu kumaşların üretim teknolojisi, dokuma ve terbiye süreçleri genel açıdan, konfeksiyon süreci ise detaylı biçimde anlatılmıştır. Ayrıca üretim planlama ve üretim yönetimi kavramları üzerinde durulmuştur. Bu amaçla havlu ve bornoz üretimi yapan bir işletmede seçilen bir bornoz siparişi incelenmiştir.İncelenen bornoz siparişi için üretim planlaması yapılmış ve terminin belirlenmesi amaçlanmıştır. Konfeksiyon sürecinde ise üretim yönetimi çalışması yapılmıştır. İncelenen bornozun dikim adımları incelenerek, zaman ölçümü ve proses analizi yapılmıştır. Proses analizinde dar boğazlar tespit edilmiş, çözüm önerileri sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, terry clothes manufacturing process and towel/bathrobe clothing processes are researched. Manufacturing technology, weaving and finishing processes of terry clothes are explained generally and clothing process of terry clothes is explained in details. Manufacturing planning and manufacturing management scopes are emphasized. For that case, a specific bathrobe order of a towel and bathrobe factory is researched.Manufacturing planning is made and determinate of the deadline is aimed for the bathrobe order that is chosen. Manufacturing management study is made for the clothing process. Time measurement and process analyze are made by researching the sewing steps for the researched bathrobe. Bottlenecks at the process analyze are ascertained and solutions are offered.