Grup tanımlayan yarıgrup takdimleri ve adian grafikleri
Semigroup presentations that define groups and adian graphs
  1. Tez No: 270632
  2. Yazar: BELGİN ÖZER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GONCA AYIK
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Adian grafikleri, yarıgrup takdimleri, monoid takdimleri, Adian graphs, semigroup presentations, monoid presentations
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu tezde, takdimleri, GP takdimlerinin Adian grafikleri, grup tanımlayan yarıgrup ve monoid takdimleri incelenmiştir. Bölüm 3 teformundaki yarıgrup takdimlerinin Adian grafikleri ile ilgili ulaşılan sonuçlar verilmiştir. Özel olarak takdimi monoid tanımlıyor ise sağ ve sol Adian grafiğinin bağlantılı olduğu gösterilmiştir. Bölüm 4 te ise bazı yarıgrup ve monoid takdimlerinin grup tanımladığı gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, we have investigated the presentations, Adian graphs of GP presentations , semigroup and monoid presentations which define groups.In section 3 , we have given the results implied by the form of the Adian graphs of semigroup presentation of the form,In particular, we have shown that if P defines a monoid then both the left and right Adian graphs of P are connected. In section 4, it has been shown that some semigroup and monoid presentations define groups.