Personel güçlendirmenin inovasyon üzerindeki etkisi ve Elektromed örneği
A study on empowerment within an organisation ? and research Elektromed
- Tez No: 273401
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYDIN KAYABAŞI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Personel Güçlendirme, Yenilik, Yenilikçilik, İnovasyon, Empowerment, Renew, Renewability, Innovation
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 135
Özet
Sürekli değişimin yaşandığı ve yeniliklerin ortaya çıktığı rekabet çağında, örgütlerin önceden belirlenen hedeflere ulaşabilmeleri ve istenilen başarılar elde edebilmelerinin temel koşulu, çalışanlarını eğiterek, katılımlarını sağlayarak ve sorumluluk almalarını teşvik ederek `insan' faktörünü ön plana çıkarmaya çalışmaktır. Bu noktada güçlendirme kavramı ortaya çıkmaktadır.İşletmelerin yenilik yönetimine eğilimli ya da yönelimli bir örgüt kültürü inşa edebilmeleri için inovasyon kültürünü tüm çalışanlarına benimsetmeleri ve personel güçlendirme duyarlılığını geliştirerek sorumluluk paylaşımı ve takım çalışması süreçlerini pekiştirmeleri kaçınılmazdır. Ağ yapılarının egemen olduğu günümüzün iş yaşamında `hiyerarşik kültür' değil `güçlendirme kültürü' işlevsellik kazanmış ve yenilik yönetimini hızlandırmıştır.Bu çalışma da; personel güçlendirme çabalarının işletmelerde yaratıcı düşünceyi harekete geçirip geçirmediğine ve dolayısıyla inovasyonu tetikleyip tetiklemediğine ilişkin yazında yer alan genel eğilimleri araştırmaların sonuçlarına dayanarak sınamayı ve sorgulamayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
In an era of increasing competition, continuous innovation and ideas, the first step in reaching goals and striving for success lies in the education of its employees. For organizations to succeed, each individual unit must learn to take responsibility for their actions, and it is this human factor that must be nurtured and brought forth. This thought process brings forward the idea of strength and power.For organizations to establish any change and bring about new culture, they must first install this culture within each individual member and create an environment whereby responsibility and team work is shared amongst them.In today?s business environment where networking is key, it is becoming clear that ?hierarchical culture? is giving way to ?strengthening culture? and this is paving the way for newer administrative techniques.This paper aims to show how security employees react towards organizations that have employed innovative techniques and whether such techniques have triggered change or kept the status quo. Throughout this paper the underlying argument is supported by research conducted amongst employees and employers.