Gömülü tip konvektörlerin ısıl analizi
Termal analysis of underfloor type convectors
  1. Tez No: 274816
  2. Yazar: SERKAN OKAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KEMAL ÇAKIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Enerji, Makine Mühendisliği, Energy, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Konvektör, gömülü, gömme, ısı değiştirici, ısıtıcı eleman, radyatör, gömülü tip konvektör, Convector, underfloor, heat exchanger, heater element, radiator, under floor convector
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Enerji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
Gömülü tip konvektörlerin ısıtıcı elemanlar içerisindeki yeri bu tip ısıtıcıların ortaya çıkmasına neden olan etkenlerden bahsedildi. Gömülü tip konvektörlerin bileşenleri üzerinde duruldu. Bu bileşenlerin ısı geçişi etkisi değerlendirildi. Isı geçişi ve ısı geçiş mekanizmalarının doğru geometriye ulaşmak için etkin parametrelerin ne olduğu nasıl olması gerektiğine ait literatür çalışmalarından bahsedildi. Gömülü tip konvektörlerin ısı kapasitesini hesaplamak için bir model öne sürülüp çözüme gidildi.Çözüm sonuçları üretici firma sonuçları ile karşılaştırıldı. Modelin doğruluk derecesi değerlendirildi. Modelin yakınsamasını arttırmak için nasıl bir geliştirmeye gidilir fikir yürütmelerinde bulunuldu. Gömülü tip konvektörler için dilimize ait uygulamaya yönelik bir çalışma gerçekleştirildi.
Özet (Çeviri)
Its was mentioned about the effects, which caused to come out these types of heaters and tje role of underfloor convectors on the heater elements. It was dwelled on the components of the underfloor convectors. Heat transmission effect of these components was evaluated. It was mentioned abouth the literature studies abouth that what are the effectice parameters of the transmission mechanism to reach to the correct geometry and how must be they. A model was brought forward to estimate the heat capacity of the underfloor convectors and it was looked for a solution.Solution results were compared with the company results. Degree of accuracy of the model was considered. It was given opinions abouth that what can be done to raise the convergence of the model. An application-oriented study was done for being estimated the heat transmission at the underfloor convectors.