Axapta ERP yazılımının incelenmesi, irdelenmesi ve bir uygulama önerisinin getirilmesi
Investigation of Axapta ERP software and advised application studies
- Tez No: 274838
- Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL HAKKI CEDİMOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: ERP sistemi, Axapta uygulaması, ERP system, Axapta application
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yöneylem Araştırması Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 186
Özet
Günümüzün rekabet ortamına ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamaya çalışan kurumlar, çevre şartlarının sürekli değiştiği ortamda fiziksel gerçeği ve fonksiyonel olarak mevcut imkânları an be an yansıtan ve yeni duruma göre olası senaryolara bağlı sonuçları önceden gösterebilen, doğru kararların alınmasına ve kesintisiz bilgi akışına olanak sağlayan sistemlere ihtiyaç duymaktadırlar. Bu ihtiyacın karşılanması için 1960'lardan itibaren malzeme ihtiyacını daha etkin bir biçimde hesaplamak için geliştirilmiş bir sistem olan MRP ile başlayan yolculuk kurumların tüm iş süreçlerine bütünsel bir bakış açısı kazandıran ve bütün iş süreçleri arasında köprü oluşturan entegre edilmiş bir yazılım olan ERP sistemi ile günümüzde yer almaktadır.Bu çalışmada, ERP sistemleri ve bunlardan biri olan Axapta ERP sisteminin tarihsel sürecinden başlayarak temel özellikleri ve sonuçları incelenmiş, son olarak Axapta ERP sistemi ile ayrıntılı olarak örnek uygulama çalışması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Today?s institutions which are trying to adopt competitive environment and technological developments, in environmental conditions that always change and need systems which provide accurate decisions and permenently information flow and than show physical realities and functionally existing which in result of potential scenario and present possibility. To fullfil those needs, from 1960?s, the journey began with a system which MRP is developed to calculate for more efficient forms of material needs. Nowadays, it takes a place with ERP system which is integrated to build a bridge for all work times and gains a view the full business time of insititutions.In this study, ERP systems and Axapta ERP system, their main specialities, and the results are examined by the means of historical background. Finally implemented with Axapta ERP system, detailed study with its application.