Yenilikçi küçük işletmelerin finansmanı: Türkiye uygulaması
Innovative small firm's finance: An application in Turkey
  1. Tez No: 277340
  2. Yazar: AYŞEGÜL ERTUĞRUL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CANAN YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yenilikçi Küçük İşletmeler (YKİ), Finansman Yapısı, Finansman Sorunları, Teknoparklar, Innovative Small Firm (ISF), Financial Structure, Financial Problems, Technoparks
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Finans ve Bankacılık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
Son yıllarda artan rekabet ortamında, işletmelerin finansman yapıları büyük önem kazanmıştır. Finansman konusunda oldukça sıkıntı çeken Yenilikçi Küçük İşletmelerin (YKİ) finansman yapılarını ortaya koymak ve bu işletmelerin yaşamış oldukları finansman sıkıntılarını görebilmek bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Türkiye'de teknoparklarda faaliyet gösteren YKİ'ler çalışmanın örneklemini oluşturmuştur. YKİ'lerin finansman yapısını, sıkıntılarını ve işletmelerin finansman yapılarını nelerin etkilediğini anlayabilmek için anket çalışması yapılmış ve 54 tane işletmeden alınan veriler incelenmiş, bu şekilde YKİ'lerin finansman yapısı belirlenmeye çalışılmıştır. İşletmelerin finansman yapısını, yönetici eğitim seviyesinin, finansal karar alıcının konusunda uzman kişi olup olmadığının ve dış finansmana ulaşmada yaşanan sorunların etkilediği, işletmenin ölçeği, sektörde bulunma süresi gibi nedenlerin ise finansman yapısını etkilemediği bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
In the recent years, the financial structures of companies have become exceedingly important in the increasingly competitive business environment. The object of this study is to reveal the financial structures of Innovative Small Firms (ISF) suffering financial difficulties and observing the nature of the financial difficulties they are experiencing. The sampling of the study consists of ISF?s operating at technoparks in Turkey. A survey has been performed to comprehend the financial structures and problems of ISF?s and to find out the factors which influence their financial structures. Data acquired from 54 companies has been carefully studied in order to be able to determine the financial structures of ISFs. The study reveals that while the education levels and managing skills of the managers, presence of an expert in financial decision making and the problems in accessing foreign finance, influence financial structures of the companies, the scale of the company or time of presence in the market does not have effect on their financial structures.