Örgütsel öğrenme ve kriz yönetimi arasındaki ilişkilerin incelenmesi
Investigation of the relationships between organizational learning and crisis management
  1. Tez No: 277344
  2. Yazar: KADER DOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİT KESKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: learning, organization, crisis, crisis management
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Örgütsel öğrenmede, grup halinde öğrenme esastır.Örgütsel öğrenmenin ekonomik,sosyal, genel anlamda pek çok faydaları bulunmaktadır. . Öğrenen kurum olmanın önkoşulu birlikte yaşamayı öğrenebilmektir.Küreselleşen dünya ekonomisi krizlerle karşı karşıya kalmaktadır. Yaşanan buekonomik krizlerle ülke ekonomilerini ve şirketleri de derinden etkilemektedir. Krizortamında krizin iyi yönetilmesi büyük önem taşımaktadır. Krizle ilgili sinyalleri vegereken tedbirleri alıp krizi iyi yöneten firmalar krizi fırsatlara çevirebilmektedir.Bu çalışmada örgütsel öğrenme kavramı, kriz yönetimi kavramları üzerindedurulmuştur. Örgütsel öğrenme ile kriz yönetimi arasındaki ilişkiyi ölçmeye dönükolarak uygulanan anketin değerlendirmesine yer verilmiştir.Anahtar Kelimeler : Öğrenen, örgüt, kriz, kriz yönetimi.
Özet (Çeviri)
Organizational learning each other's experiences, the common wisdom and valueslearned and learning in institutions where there are individuals that can learn together.Being a prerequisite for learning to live together öğrenebilmektir institution.Organizational learning, learning organizations can be defined as the process ofdeveloping the capabilities and experience. Organizational learning, group learning,learning esastır.Örgütsel economic, social, in general, there are many benefits.Globalizing world economy are facing crises. Economic crises in the country thatdeeply affects economies and companies. M good management of the crisis is out of thecrisis environment. Signals and take the necessary measures on the crisis crisis crisiswell managed companies that can convert to opportunities.In this study, the concept of organizational learning, focuses on the concepts of crisismanagement. Organizational learning is applied retrospectively to measure therelationship between crisis management and evaluation of the survey are presented.