A comparative analysis of the minority policies of Italy, Romania, and Albania, in the context of the EU policies with special reference to the Roma minority
Roman azınlık ozelinde AB politikaları kapsamında İtalya, Romanya, ve Arnavutluk'un azınlık politikalarınin karşılaştırmalı tahlili
  1. Tez No: 278615
  2. Yazar: ELONA MURATAJ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BERDAL ARAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Birligi, Avrupa Birligi üyeligi, uluslararası topluluk, azınlık haklarınınkorunması, Roma azınlıgı, çifte standart
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bölümü
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Roman azınlık özelinde AB politikaları kapsamında talya, Romanya veArnavutluk'un azınlık politikalarının karsılastırmalı tahlili.Günümüzde bircok ülke kültürel anlamda kozmopolittir. Avrupa Birligi kozmopolitbir birliktir ve içinde 300`den fazla degisik kökenden insandan mütesekkildir.Azınlıkların korunması Avrupa Birligi'nin yeni konusudur. 1990'lı yılların basındanitibaren, Avrupa'nın en büyük ve en dezavantajli azınlıgı olan Roman azınlıga karsıartan bir ilgi ortaya çıkmıstır. Avrupa`da azınlıkların korunmasi ile ilgili yeni birdönem baslamıstır. Bu tezde Avrupa Birligi için azınlık politikasını olusturmada,Roman azınlıga yönelik benzer sikâyet ve sorunları olan Italya, Romanya veArnavutluga yogunlasılacaktır. Avrupa Birligi'ne üyelik için basvuran devletlere,azınlıkların haklarının korunması sartının neden ileri sürüldügü de bu çalısmabaglamında anlasılmıs olmaktadır. Bununla beraber hâlihazırda Avrupa Birligi üyesiolan Italya gibi ülkelerde azınlık haklarına saygı önemli bir sorun olarak ortayaçıkmıstır. Bu, çifte standard mıdır? Bu çalısmada bu hususlar ve bununla baglantılıkonular degerlendirilecektir.
Özet (Çeviri)
?A comparative analysis of the minority policies of Italy, Romania, and Albania,in the context of the EU policies with special reference to the Roma minority.?Most countries today are culturally diverse. The European Union is a diverse unionand it is composed of more than 300 minorities. The minority protection is a newissue for the EU. Since the beginning of the 1990s international community has paidan increasing attention to one of its biggest and most disadvantaged minority, theRoma minority. A significant era for the minority protection has started in Europe.This thesis will look at some of the typical complaints and problems that Romapeople have in Italy, Romania and Albania; will take in to consideration EU minoritypolicy in Europe, how is it applied in Member States, the measures taken and whydoes EU put the minority protection as a condition for the candidate countries.However respecting minority?s right has been and will always be an issue even formember states such as Italy; Is this a double standard? These issues and othersrelated to them will be the focus of this study.