Web 2.0 ve sanal sosyalleşme: Facebook örneği
Web 2.0 and virtual socialization: Example of facebook
  1. Tez No: 278725
  2. Yazar: AYFER ERGENÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SELVA ERSÖZ KARAKULAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, İletişim Bilimleri, Sociology, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Web 2.0, Sosyalleşme, Sanal Sosyalleşme, Facebook, Web 2.0, Socialization, Virtual Socialization, Facebook
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 195
Özet
Bu tez internet ve Web 2.0'ın sosyalleşmeye etkilerini incelemeyi amaçlamaktadır. İlk olarak üniversitelerde yaygınlaşan, daha sonra işyerleri ve evlere giren internet, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de genç nüfus tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle internet, toplum ve sosyalleşme konusu üzerinde araştırmaların gerçekleştirilerek etkilenme düzeylerinin belirlenmesi gerekir. Çalışmada ana değerlendirme; teknolojik gelişmeler ile ortaya çıkan internet ve Web 2.0 kavramlarının sosyalleşmeye etkileri ve sanal sosyalleşme kavramının ortaya çıkmasına yöneliktir. İnternetin sosyalleşme üzerindeki etkilerini incelemek amacıyla, son dönemin en önemli sosyalleşme yeri olan Facebook internet sitesi seçilmiş, İstanbul'da üniversite öğrencileri arasında Facebook üzerine bir anket çalışması düzenlenmiş ve oluşan sonuçlar incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this dissertation is to research the effects of the internet and Web 2.0 on the socialization. First, the internet was used at the universities ,then people who live at home and work in the office started to use the internet which is used by young population in Turkey as in many countries of the world. Therefore, researches should be done about internet, society and socialization to determine the level of the influences. The survey was done about Facebook to abstract the effects of the internet on the socialization amoung the university students in Istanbul and the results was analysed. In this study?s main evaluation; internet and Web 2.0 concept?s affect towards socialization and imaginary socialization concept. The survey was done about Facebook to abstract the effects of the internet on the socialization amoung the university students in Istanbul and the results was analysed.