Global finansal krizlerin turizm pazarlamasına etkileri: Türkiye örneği
The effects of the global financial crisis on tourism marketing: Case of Turkey
  1. Tez No: 280345
  2. Yazar: ARSLAN YANGIBAYEV
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NAZAN GÜNAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Ekonomik Finansal Kriz, Turizm Pazarlaması, Konaklama İşletmeleri, Economic Financial Crisis, Tourism Marketing, Accommodation Business
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
Değişim sorunlara çözümler getirirken diğer bir yandan da yeni sorunların oluşmasına neden olmaktadır. Ekonomik krizler bu sorunların bazılarıdır ve Türkiye'nin geçmişte çok sık karşı karşıya kaldığı bir sorundur. Bu sorunların bazıları ülke içerisindeki sorunlardan bazıları ise dış etkenlerden kaynaklanmıştır. Turizm sektörünün krizden etkilenme derecesini incelemek için ve işletmelerin turizm pazarlama açısından uyguladıkları pazarlama stratejilerini belirlemek için konaklama işletmeleri iyi bir örnek olmaktadır.2007 senesinde Amerika Birleşik Devletlerinde meydana gelen ekonomik finansal kriz daha sonrasında tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Türkiye'yi de etkileyen bu ekonomik dalgalanma her sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de kendini hissettirmiştir. Bu ekonomik daralmadan en az zararla çıkmak adına turizm işletmeleri çeşitli yollara başvurmuşturlar. Konaklama işletmeleri acenteler ve tur operatörleri ile işbirliğinden diğer sektördeki diğer işletmeler ile birleşmeye kadar çeşitli yöntemler uygulamıştırlar. Bilindiği üzere turizm pazarlamasının amacı turistlere istenilen hizmeti sunmak ve onları memnun olmasını sağlamaktır.Krizi en az zararla hatta bu krizden güçlenerek çıkmak için değişik turizm pazarlama stratejileri uygulayan işletmeler de olmuştur. Bu araştırmada son yaşanan küresel ekonomik finansal krizinin turizm pazarlamasında ne gibi değişikliklere yol açtığını incelenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Although changes find solutions to the problems, on the other hand it causes problems. Economic crisis is just another example of these global changes which Turkey met many times. Some of these crises are caused by internal problems and some by external problems. To examine the degree of crisis in tourism and to see tourism marketing strategies that have been used during the financial crisis accommodation industry is a good example.In late 2007 Economic financial crisis that occurred in The United States later spread all over the entire world. This crisis which affected Turkey in every sector affected tourism industry as well. Tourism enterprises tried different solutions to get out from this economic shrink with minimum damage. Hospitality firms tried different ways like making cooperation with tour operators and travel agencies and even with firms from other industries. As we know the main purpose of tourism marketing is serving tourists and leaving them satisfied.Companies tried different tourism marketing strategies to get out from this economic financial crisis with minimum damage and even if it is possible to come out stronger. In this study tried to research the last economic financial crisis and its effect on tourism marketing.