Bilge Karasu'nun öykülerinde yapı ve tema
Structure and theme of Bilge Karasu stories
  1. Tez No: 280389
  2. Yazar: AHMET EVİS
  3. Danışmanlar: DR. AHMET ÖZPAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Bilge Karasu, Öykü, Yapı ve tema, Bilge KARASU, Story, Structure and theme
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 170
Özet
Yaptığımız çalışmada son dönem yazarlarımızdan Bilge Karasu'nun öyküleri derinlemesine incelenmiştir. Çalışmamızı önemli kılan nokta, yazarın daha önce incelenmeyen eserlerinin tahlilinin yapılması ve okurların eserleri her boyutuyla anlamasına yardımcı olmasıdır. Çalışmamız farklı başlıklara ayrılarak sistematik bir şekilde hazırlanmıştır. Bu başlıkların belirlenmesinde Karasu'nun öykülerindeki yapı ve temalar dikkate alınmıştır. Bu kavramlar açıklanırken geleneksel öykücülüğümüzün ve çağdaş öykücülüğün unsurları göz önünde tutulmuştur.
Özet (Çeviri)
In our study, the stories of one of our recent writers Bilge Karasu have been deeply examined. The point that makes our study important is to make an analysis of his previously unreviewed works and thus to help readers understand his works in allaspects. Our study has been systematically prepared by being divided into different titles. In determining these titles, the structure and the themes in Bilge Karasu?s stories have been taken into consideration. While explaining these terms, theconstituent s of our traditional story writing and the constituents of contemporary story writing have been taken into account.