Biodiesel production from microalgae
Mikroalglerden biyodizel üretimi
  1. Tez No: 283284
  2. Yazar: GÖKHAN TÜCCAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KADİR AYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Mikroalg, Biyodizel, Yakıt Özellikleri, Motor Performansı Egzoz Emisyonları, Microalgae, Biodiesel, Fuel Properties, Engine Performance, ExhaustEmissions
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu çalışmanın amacı Chlorella vulgaris'in kültürel özelliklerini incelemek ve mikroalg biyodizelinin motorda alternatif yakıt olarak kullanılabilirliğini araştırmaktır. Mikroalg biyodizeli dizel yakıtıyla 5%, 10%, 20% ve 50% hacimsel oranlarında karıştırılmıştır. Hazırlanan karışımların ve saf biyodizelin yakıt özellikleri belirlenmiş ve mikroalg biyodizeli kullanan bir motorun performans özellikleri ve egzoz emisyonları analiz edilmiştir. Yakıt analiz deneyleri, düşük Setan sayısı dışında Mikroalg biyodizelinin Avrupa Biyodizel Standartlarını (EN 14214) karşıladığını göstermiştir. Motor deneylerinden alının veriler ışığında mikroalg biyodizelinin motorun tork ve fren gücünü az da olsa düşürdüğü ancak motorun emisyon değerlerini iyileştirdiği belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The objective of this study is to observe cultural characteristics of Chlorella vulgaris and to identify availability of microalgae biodiesel in diesel engines as alternative fuel. Microalgae biodiesel was blended with diesel fuel with the volumetric ratio of 5%, 10%, 20%, and 50%. Fuel properties of blends were identified and the performance characteristics and exhaust emissions of the engine fuelled with blends were analyzed. The fuel properties determination experiment showed that except its low Cetane number, microalgae biodiesel satisfies European Biodiesel Standards (EN 14214). According to experimental data obtained from engine test rig it was found that, although microalgae biodiesel caused a slight reduction in torque and brake power values, the emission values of the engine using microalgae biodiesel were improved.