Nehir geçişlerinde fore kazık uygulaması ve diğer kazık sistemleriyle karşılaştırılması (Sakarya Nehri örneği)
Application of bored piles at river passage and compering with the other pile systems
- Tez No: 283595
- Danışmanlar: PROF. DR. ERDENİZ ÖZEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Deniz Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Marine Science, Engineering Sciences
- Anahtar Kelimeler: Nehirler, Fore Kazık, Jet grouting, Testler, Kazıklar, Hızlı Tren, Rivers, Bored Pile, Jet grouting, Tests, Piles, High Speed Train
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 146
Özet
Dokuz Eylül Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Deniz Bilimleri ve TeknolojisiAnabilim Dalı, Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Bölümü'nde Yüksek Lisans Tezi olarakhazırlanan bu çalışmada, Sakarya Nehri üzerinden geçen bir viyadük'ün temelkazıklarının yapım aşamaları anlatılmıştır.Ayrıca kazık hesaplamaları ile zemin iyileştirme yöntemlerinden biri olan Jet-Grout çalışmaları anlatılmış ve bu çalışmalar birbirileriyle karşılaştırılarakuygulamadaki başarı tartışılmıştır. Uygulamaya yönelik olan fore kazık ve jet groutçalışmaları diğer kazık sistemleriyle karşılaştırılmış ve bu tez ile beraber kazıksistemleri arasında bir ilişki kurulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Dokuz Eylül University, Institue of Science, Marine Science and Technology,Deparment of Marine Geology and Geophysics Deparment Master Thesis preparedin this study, the Sakarya River, passing over a viaduct of the pile of construction arediscussed.Morover, calculations with piles of ground improvement methods are described inthe Jet-Grouting work and success in implementing these studies were discussed bycomparing each order. Fore implementing the jet grout piles and piles systemcompared with other studies and this thesis with the stakes have been trying to set upa relationship between systems.