Van ili hydrophilidae (coleoptera) faunasının araştırılması
Investigation of fauna of Hydrophilidae (Coleoptera) in Van Province
  1. Tez No: 284208
  2. Yazar: HİCRAN TÜRKEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÜMİT İNCEKARA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Zooloji, Zoology
  6. Anahtar Kelimeler: Coleoptera, Hydrophilidae, Fauna, Van, Türkiye, Coleoptera, Hydrophilidae, Fauna, Van, Turkey
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Bölümü
  12. Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu çalışmada, Van ilinden toplanan Hydrophilidae türleri değerlendirilmiştir. Örnekler, Temmuz-Eylül 2009 ve Haziran-Ekim 2010 tarihleri arasında çeşitli akarsu, kaynak, dere, birikinti, sıcak su gözeleri ve göletlerin sığ kesimlerindeki bitki ve yosunlar arasından toplanmıştır.Araştırma bölgesinde; Hydrophilidae'den 35 tür ve 1 alttür olmak üzere toplam 36 takson tespit edilmiştir. Bu türlerden; Berosus (Enoplurus) guttalis (Rey, 1883) Türkiye faunası için yeni kayıttır. Berosus (E.) jeachi Schödl, 1991 ve Berosus (s. str.) byzantinus Ganglbauer, 1904 Doğu Anadolu Bölgesi için yeni kayıttır. Hydrochara caraboides (Linnaeus 1758), Hydrochara dichroma (Fairmaire, 1892), Berosus (E.) fulvus Kuwert, 1888, Berosus (E.) bispina Reiche & Saulcy, 1856, Laccobius (Dimorpholaccobius) sipylus Orchyment, 1939, Laccobius (Microlaccobius) alternus Motschulsky, 1855, Laccobius (D.) bipunctatus (Fabricius, 1775), Laccobius (D.) simulatrix d'Orchymont, 1932, Laccobius (D.) hauserianus Kniz, 1914, Enochrus (Lumetus) orchropterus (Marsham, 1802), Enochrus (L.) halophilus (Bedel, 1878), Enochrus (L.) quadripunctatus (Herbst, 1797), Enochrus (L.) ater (Kuwert, 1888), Enochrus (L.) politus (Küsler, 1849), Enochrus (L.) segmentinotatus (Kuwert, 1888), Enochrus (L.) testaceus (Fabricius, 1801), Enochrus (L.) fuscipennis (Thomson, 1884), Anacaena limbata (Fabricius, 1792), Anacaena rufipes (Guillebeau, 1896), Paracymus aeneus (Germar, 1824), Paracymus relaxus Rey, 1884, Paracymus chalceolus (Solsky, 1874), Hydrobius fuscipes (Linnaeus, 1758), Coelostoma (s. str.) orbiculare (Fabricius, 1775) ve Cercyon ustulatus (Preyssler, 1790) türleri ise araştırma alanından ilk defa kaydedilmiştir.2011, 102 sayfa
Özet (Çeviri)
It has been evaluated the specimens of the Hydrophilidae collected from Van province. The specimens have been taken from shallow areas of the various runnig water, springs, streams, ponds, and hot springs, between July-September 2009 and June-October 2010.In the research area totally, 36 taxa have been determined which of them 35 species to the and 1 subspecies belonging Hydrophilidae. Of these; Berosus (Enoplurus) guttalis (Rey, 1883) is new record for the Turkish fauna. Berosus (E.) jeachi Schödl, 1991 and Berosus (s. str.) byzantinus Ganglbauer, 1904 have been recorded from East Anatolia region for the first time. Hydrochara caraboides (Limaeus 1758), Hydrochara dichroma (Fairmaire, 1892), Berosus (E.) fulvus Kuwert, 1888, Berosus (E.) bispina Reiche & Saulcy, 1856, Laccobius (Dimorpholaccobius) sipylus Orchyment, 1939, Laccobius (Microlaccobius) alternus Motschulsky, 1855, Laccobius (D.) bipunctatus (Fabricius, 1775), Laccobius (D.) simulatrix d?Orchymont, 1932, Laccobius (D.) hauserianus Kniz, 1914, Enochrus (Lumetus) orchropterus (Marsham, 1802), Enochrus (L.) halophilus (Bedel, 1878), Enochrus (L.) quadripunctatus (Herbst, 1797), Enochrus (L.) ater (Kuwert, 1888), Enochrus (L.) politus (Küsler, 1849), Enochrus (L.) segmentinotatus (Kuwert, 1888), Enochrus (L.) testaceus (Fabricius, 1801), Enochrus (L.) fuscipennis (Thomson, 1884), Anacaena limbata (Fabricius, 1792), Anacaena rufipes (Guillebeau, 1896), Paracymus aeneus (Germar, 1824), Paracymus relaxus Rey, 1884, Paracymus chalceolus (Solsky, 1874), Hydrobius fuscipes (Linnaeus, 1758), Coelostoma (s. str.) orbiculare (Fabricius, 1775) and Cercyon ustulatus (Preyssler, 1790) have been recorded from research area for the first time.2011, 102 Pages