Klasik erkek takım elbise üretiminde modern bir kalite sisteminin oluşturulması
Creating a modern quality control system for the production of classical men suits
- Tez No: 285059
- Danışmanlar: PROF. DR. H. ERHAN KIRTAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
- Anahtar Kelimeler: konfeksiyon, takım elbise kalite, kalitenin iyileştirilmesi, pareto analizi, ready-made clothing, suit quality, improving the quality, pareto analysis
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 214
Özet
İş hayatında ihtiyaç duyulan klasik erkek giyimine, üretimin açısından bakıldığında uzmanlaşmış bir üretim süreci ve denetimi gerektirdiği görülmektedir. Zira klasik bir erkek takım elbisesi, son şeklini alana kadar üretim hattında 250'e varan ayrı noktada işlem görmektedirBu tez projesinin asıl içeriğini klasik erkek takım elbise üretiminde, işlem kademelerinin kalite özelliklerinin belirlenmesi ve analizi, sonuçlara dayalı olarak önerilecek iyileştirme kriterlerinin planlanması ve rekabet şartlarının en ağır olduğu koşullarda çalışan günümüz üretim pazarında uygulanacak yüksek kaliteli, hızlı, uygun maliyetli üretimin gerçekleştirilebilmesi amacı ile kullanılabilecek en doğru kalite sistemi desteğini sağlamak ve bu konuda öneriler geliştirmek oluşturmaktadır.Bu araştırmada, klasik erkek takım elbise üretim akışı içinde hataya sebep olan ve üretim akışını engelleyerek, işletmede zaman, işçilik ve dolayısıyla maliyet kayıpları ile birlikte dar boğazlar oluşturan operasyonların tespit edilmesi ve oluşturulacak bir kontrol sistemi ile bunların sistematik olarak denetlenebilir hale getirilmesi için bir yöntem önerilmesi amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Men classical suits for any daily activity either for work, special occasions or casual situations requires specialized production and supervision. Yet a classical suit is processed 250 different units within the whole production line until coming to the final version.The context of this thesis is constituted by the determination and the analysis of the attributes of quality, proposition and designing of the progress criterias; besides providing the support of the correct qualification system for the appropriate output according to the current rivalry conditions that requires high quality control, high velocity and reasonable price in the production of classical men suits.In this study, it is aimed to ascertain the harmful operations that handicap the regular flow of the production and cause losses of time, laboring and finance; therefore to propose a system that is able to control such situations systematically.