Material management/ handling: Primary teachers' awareness of effective use of supporting elt materials designed for young learners
Materyal yönetimi/ ele alımı: İlköğretim öğretmenlerinin çocuklar için tasarlanmış destekleyici ingiliz dili öğretimi materyallerinin etkili kullanımının farkındalığı
  1. Tez No: 286014
  2. Yazar: DİDEM ARIN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLDEN İLİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Destekleyici materyaller, piyasadaki materyaller, ELT, Supporting materials, aids, ELT
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Bu çalışma temel olarak öğretmenlerin çocuklar için tasarlanmış destekleyici İngilizce dil öğretim materyallerini etkili kullanma farkındalıkları üzerine odaklanmıştır. Çalışmanın amacı öncelikle yabancı dil öğretmenlerinin destekleyici İngiliz dili öğretimi materyallerini kullanıp kullanmadıklarını araştırmaktır. Bu araştırmaya bağlı olarak araştırmacı, İngilizce öğretmenleriyle dil sınıflarında destekleyici dil öğretim materyallerinin etkili kullanımı üzerine yapılan anket ve görüşme analizlerinin yardımıyla, öğretmenlerin materyalleri etkili kullanıp kullanmadıklarını ortaya çıkarmaya çalışmıştır. Sonuçlar, öğretmenlerin çoğunluğunun destekleyci dil öğretim materyallerini kullanmasına rağmen hala önemli bir kısmının derslerinde materyal kullanmadığını göstermiştir. Destekleyici materyal kullanan öğretmenler materyal kullanımın önemini ve gereklilliğini bilerek kullanmakta olsalar da, derslerde Milli Eğitim bakanlığı tarafından hazırlanan müfredata uygun ders kitabı hakimiyeti sürmektedir. İlköğretim okullarında çalışan elli iki İngilizce öğretmeni araştırmanın katılımcılarını oluşturmuştur.
Özet (Çeviri)
This study mainly focuses on teachers? awareness of effectively using supporting English language teaching materials designed for young language learners. The purpose of this study is to investigate primarily whether the language teachers use supporting ELT materials or not. Depending on this investigation, the researcher tries to make out if the teachers use the materials effectively with the help of the analysis of the questionnaire and the interview held with English language teachers? on effective usage of supporting ELT materials in the language classrooms. The results show that although the majority of the teachers use supporting language teaching materials, a considerable amount still do not use materials in their classes. Even if the teachers using the supporting materials know the importance and neccesity of the materials, the domination of the coursebook prepared according to the curriculum which is prepared by the Ministry of Education continues. Fifty-two English language teachers teaching in primary schools constitute the participants of the research.