Efficiency improvement of decision support systems using DBMS
  1. Tez No: 2870
  2. Yazar: SALEH ABU-SUOD
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZİYA AKTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Veritabanı, Veritabanı Yönetim Sistemi Karar Verme, Karar Destek Sistemi, Data Base, Data Base Management System, Decision Making, Decision Support System. iv
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 437
Özet
ÖZET KARAR DESTEK SİSTEMLERİNİN VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMİ KULLANARAK VERİMLİLİ?İNİN GELİŞTİRİMİ ABU-SUOD, Saleh Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ziya AKTAS Ocak 1988, 425 Sahife Bu tez çalışmasında, Karar Destek Sistemleri (KDS) bilgi sistemlerinin Karar Verme ile ilintili bazı kavramları ile birlikte detaylı olarak incelen miştir. Veritabanı ve Veritabanı Yönetim Sistemlerinin de KDS'nin verimli liğini geliştirmesi konusu tartışılmıştır. Çalışmanın sonunda, ODTÜ Bilgi sayar Mühendisliği Bölümü öğrenci sistemi için bir KDS tasarlanmış ve uygu lanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EFFICIENCY IMPROVEMENT OF DECISION SUPPORT SYSTEMS USING DBMS ABU-SUOD, Saleh M.S. in Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ziya AKÎAS January.1988, 425 pages In this thesis, a thorough survey of Decision Support Systems (DSS) together with some concepts of information systems relevant to Decision Making are given. In the thesis the importance of Data Base systems to improve the efficiency of DSS is also discussed. At the end of the study, a Decision 4 Support System named DSSSS or DS is designed, and applied on students system of the Department of Computer Engineering of METU.