Washability charcteristics of Tunçbilek-Beke lignites
- Tez No: 2881
- Danışmanlar: DOÇ. DR. M. ÜMİT ATALAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Kül atılması, Elle ayıklama, Yıkanabilirlik eğrileri. iv, Ash removal, Hand picking, Washability curves. iii
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
ÖZET TUHÇBÎLEK - BEKE LÎNYÎTLERÎNÎN YIKANABÎLÎRLİKLEPÎ DO?AN, Halil.. ¦. Yüksek Lisans Tezi, Maden Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. M. ümit Atalay Şubat 1988, 50 Sayfa Bu çalışma Tunçbilek-Beke linyitlerinin elle ayıklanma ile temizlenebilirle olasılığının araştırılması ve yıkanabilirlik özelliğinin tesbit edilmesini kapsamaktadır. Çalışmanın ilk bölümünde, değişik elek.fraksiyonlarında elle ayıklama ile temizleme yapılmış ve +25.4mm tane boyutunda yapılacak elle ayıklama ile % 13.28 kül içeren temiz kömürün % 86.13 lük verimle kazanılabileceği saptanmıştır. Çalışmanın ikinci bölümünde, değişik elek fraksiyonlarında ayrı ayrı yüzdürme-batırma deneyleri yapılmış ve örneklerin Toplam yüzenler eğrisi, Toplam batanlar eğrisi, Elementer kül eğrisi, Yoğunluk eğrisi ve T0.10 yoğunluk dağılım eğrileri çizilmiştir, 1.75 lik yoğunlukta yapılacak ağır ortam ayırması ile % 17 kül içerecek temiz kömürün %80 lik bir verimle kazanılabileceği saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT WASHABILITY CHARACTERISTICS OF TUNÇBİLEK - BEKE LIGNITES i DOG AN, Halil M.S. In Mining Eng. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. M. Ümit Atalay February 1988, 50 Pages *». x The objectives of this thesis are to investigate the possibility of cleaning of Tunçbilek-Beke Lignites by "hand picking and to determine the washability characteristics of the same sample. In the first part of the study, the hand picking tests were carried out on screened fractions. It was found that it was possible to decrease the ash content of +25«^f mm size coal from 22.38 % to 13.28 % with 86.13 % recovery. In the second part of the study, the sink-float tests were carried out on screened fractions separately. The specific gravity, Cumulative float ash, Cumulative sink ash, Elementary ash and +0.10 specific gravity distribution curves were drawn for each fraction. The yield of expected product having a 17 % ash content amounts to 80%. of the total feed at 1*75 separating gravity by dense medium separation.