Computerized design and analysis of pneumatic conveyors
  1. Tez No: 2880
  2. Yazar: NECMİ AYDIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. Y. SAMİM ÜNLÜSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Havalı Götürücüler, Götürücüler » Bilgisayarla Tasarım. -iv, Pneumatic Conveyors, Conveyors, Computerized Design. -iii
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
ÖZET HAVALI GÖTÜRÜCÜLERİN BİLGİSAYARLA TASARIMI YE ANALİZİ AYDIN, Necini Yüksek Lisans Tezi, Makina Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Y. Samim ÜNLÜSOY Eylül 1987, 117 sayfa Bu çalışmada, belli başlı havalı götürücü sistem çeşitlerinin tasarımı için bir bilgisayar programı geliştirilmiştir. Boru çapı, hava hızı ve basınç kayıplarının başlangıç değerlerinin tahminindeki zorluktan dolayı bir empirik metod kullanılmış ve sonuçlar onu takip eden tasarım analiz yönteminin başlangıç değerleri olarak alınmıştır. Emmeli, basınçlı ve emme-basınç birleşimli sistem çeşitlerinde körük seçimi için gerekli veriler ve götürme borusu çapı bulunmuştur. Birçok açıklayıcı örnekler de verilmiş ve sonuçlar diğer kaynakların sonuçları ile karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTERIZED DESIGN AND ANALYSIS OF PNEUMATIC CONVEYORS AYDIN, Necmi M.S. in Mechanical Eng. Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Y. Samim ÜNLÜSOY September 1987, 117 page A computer program for the design of basic types of pneumatic conveyor systems are developed in this study. Due to the difficulty in estimating the starting values for pipe diameter, gas velocity and pressure drops, an empirical method is used and the results are taken as starting values for the following design analysis procedure. The blower selection parameters and the diameter of the pipeline are determined for vacuum, pressure and combination system types. A number of illustrative examples are also given and the results are compared with those found in literature.