Performance analysis of a 16 QAM 140 MBIT/S digital radio
  1. Tez No: 2897
  2. Yazar: BERKMAN ŞAHİNER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YALÇIN TANIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sayısal Radyo, QAM. Bayılma, Rummler Modeli, Sıfıra Zorlayan Dengeleyici iv, Digital Radio, QAM, Fading, Rummler's Model, Zero Forcing Equalizer iii
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
ÖZET 16 QAM 140Mbit /sn BİR SAYISAL RADYONUN BASARIM ÇÖZÜMLEMESİ SAHINER Berkman Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Böl. Tez Yöneticisis Doç. Dr. Yalçın TANIK Şubat 1988. 85 Sayfa Bu çalışmada, 16 QAM 140 Mbit/sn. bir sayısal radyonun, dizgede sıfıra zorlayan bir dengeleyici olduğu durumda basarımı değerlendirildi Başarımın, temel olarak kanaldaki bayılmalardan etkilendiği varsayıldı: bayılma modeli olarak Rummler tarafından Önerilmiş ve geniş kabul gOrmUş bir model (15) seçildi. Dizgenin kesikli zaman modeli çıkarıldı ve dengeleyici benzetiminde bu model kullanıldı. Radyonun bit hata oranıyla ilintili bir işaret/bozulma parametresi verildi. Dengeleyicinin ideal çalıştığı varsayılarak ve binlece kanal tepkesi kullanılarak, bu parametrenin dağılımı farklı dengeleyici uzunlukları için çıkarıldı. Bu dağılımlar kullanılarak, uygun bir dengeleyici uzunluğunun seçilmesi tartışıldı. Basit bir uyarlanma algoritması kullanan pratik bir dengeleyicinin benzetimi yapıldı ve benzetim sonuçları ideal denğeleyicininkilerle karşılaştırıldı. Çok bayılma olan bir ayda, dizgenin bit hata oranı, CCIR önerileriyle karşılaştırıldı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PERFORMANCE ANALYSIS OF A 16 QAM 140Mbit/s DIGITAL RADIO SAHINER Berkman M.Sc. in Electrical and Electronics Eng. Supervisors Assoc. Prof. Dr. Yalçın TANIK February 1988, 85 Pages The ^ performance of a 16 QAM 1 40Mbit /s digital radio is evaluated when the system is equipped with a zero forcing equalizer. It is assumed that the performance is mainly affected by fading and a widely accepted model, proposed by Rummler, [15] is chosen for the fading channel. The discrete time model of the system is obtained and is used for the zero forcing equalizer simulation. A signal to distortion parameter, related to the BER of the system is given. The distribution of this parameter is obtained using thousands of channel responses for various equalizer lengths, assuming that the equalizers work ideally. From these distributions, the choice of a suitable equalizer length is discussed. The simulation of a practical equalizer, using a simple adaptation algorithm is given and the simulation results are compared with the results for an ideal zero forcing equalizer. The bit error rate of the system is compared with CCIR recommendations for a heavy fading month.