Design and implementation of a finite loading system for capacity planning in an MRP II environment
ÜKP ortamında kapasite planlama için sonlu yükleme sisteminin tasarım ve uygulaması
  1. Tez No: 29034
  2. Yazar: ERKAN DORA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAKKI ESKİCİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Üretim Kaynak Planlaması(ÜKP), Kapasite Planlaması, Sonlu Yükleme, Manufacturing Resource Planning (MRP II), Capacity Planning, Finite Loading
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 170
Özet
öz UKP ORTAMINDA KAPASİTE PLANLAMA İÇİN SONLU YÜKLEME SİSTEMİNİN TASARIM VE UYGULAMASI DORA, Erkan Yüksek Lisans Tezi, Makina Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Hakkı ESKİCİO?LU Eylül, 1993, 158 sayfa Üretim Kaynak Planlaması (ÜKP) metodu ülkemizde oldukça yeni ve modern bir üretim planlama ve kontrol yöntemidir. Günümüzün hızla ilerleyen ve rekabet içerisindeki endüstriyel atmosferinde ÜKP sistemleri verimi arttırmada önemli bir rol oynamaktadır. Elektronik endüstrisi ÜKP uygulamaları için oldukça uygun ve her türlü gelişmeye yatkın bir sanayi koludur. Bu tez kapasite planlama sisteminin tasannu ve,ÜKP ortamında, profesyonel bir yazılım paketi ve sonlu yükleme teknikleri kullanarak oldukça büyük bir elektronik cihaz üreticisine uygulanmasını kapsamaktadır. Bu uygulama için gerekli olan aşamalar ve uygulamanın üretim alanı üzerindeki sonuçlan tartışılmıştır. Belirtilen uygulama fabrikanın Elektronik Üretim bölümünde sistemden faydalanılarak yapılmış ve uygulamanın her aşamasında alınan çıktılar tez boyunca verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A FINITE LOADING SYSTEM FOR CAPACITY PLANNING IN AN MRP II ENVIRONMENT DORA, Erkan M.S. In Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Hakkı ESKİCÎO?LU September, 1993, 158 pages. Manufacturing Resource Planning (MRP II) is a modern production planning and control method that is relatively new in our country. In today's competitive and continuously improving industrial scene MRP II systems play an important role in increasing productivity. The electronics industry is a field highly suitable for MRP applications and can easily set a good example for further improvements. The aim of this work is design and implementation of a capacity planning system for a relatively large electronic equipment manufacturer, in an MRP II environment, using a professional software and finite loading techniques. The required steps in the implementation and their consequences on the shop-floor are discussed. The demonstration of this application in the system is performed on electronic production department of the factory and the outputs taken at all phases of the application process are given throughout the study.