Gaziantep tarım topraklarının alg ve mantar mikroflorasının araştırılması
Investigation of algae and fungal microflora of gaziantep agricultural soils
- Tez No: 290474
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERDİHAN TUNÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Toprak, Mikroalg, Mikrofungus, Erozyon Riski, Soil, Microalgae, Microfungus, Risk of Erosion
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
Bu çalışmada, 2009-2010 yılları arasında Gaziantep'in Nizip, Oğuzeli, Araban, Yavuzeli ve Karkamış ilçeleri ve köylerinde erozyon riski taşıyan tarım topraklarının cins düzeyinde mikroalg ve mikrofungus tayinleri yapılmıştır. Bu amaçla toplam 44 istasyondan 0-15 cm derinlikten toprak örnekleri alınmıştır. Yapılan mikroalg çalışmasında 2 şube, 2 sınıf, 5 takım, 6 aile ve 7 cins tespit edilmiştir. Mikrofungus teşhisinde ise toprak örneklerinde 2 bölüm, 3 altşube, 4 sınıf, 4 alt sınıf, 5 takım ve 7 cins tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, between the years 2009-2010 in Gaziantep, towns and villages of Nizip, Oguzeli, Araban Karkamış and Yavuzeli at risk of erosion of agricultural land the genus-level determinations in microalgae and mikrofungus manner were determined. For this purpose, a total of 44 stations were determined soil samples from depth 0-15 cm. The study of microalgae 2 phylum, 2 class, 5 order, 6 family and 7 genus were identified. In the diagnosis of microfungus in soil samples 2 division, 3 subphylum, 4 class, 4 subclass, 5 order and 7 genus have been identified.