İzmir ili Çeşme ilçesi örneğinde rüzgar türbinlerinin çevresel etkilerinin incelenmesi
Investigation on environmental effects of wind turbines for Çeşme county, city of İzmir
  1. Tez No: 290997
  2. Yazar: LÜTFİYE ŞEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ENGİN NURLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Enerji, Çevre Mühendisliği, Energy, Environmental Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çeşme County, wind turbine, wind energy, environmental effects
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çevre Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Bu tezde İzmir ili Çeşme ilçesinde kurulu rüzgar türbinlerinin çevresel etkileri incelenmiştir.Rüzgar türbinleri, rüzgardaki kinetik enerjiyi önce mekanik enerjiye daha sonra da elektrik enerjisine dönüştüren sistemlerdir. Rüzgar türbinlerinin kurulum ve işletim aşamasında çevresel etkiler ortaya çıkmaktadır. Bu çevresel etkiler; rüzgar türbinlerinin estetik etkileri, flora ve faunaya etkileri, kuruldukları araziye etkileri, insan sağlığına etkileri, gürültü etkileri ve elektromanyetik etkileri olarak sıralanmıştır.Bu çalışmada rüzgar türbinlerinin tanımlanması, tarihçesi, yararları, ülkemizde ve dünyada rüzgar türbinleri kullanımları, ülkemizde rüzgar türbinleriyle ilgili mevzuatlar araştırılmış, rüzgar türbinlerinin çevresel etkileri, İzmir ili Çeşme ilçesinde kurulu rüzgar elektrik santralleri örneğinde incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes the environmental impacts of wind turbines installed in the town of Çeşme, İzmir.A wind turbine system first converts the kinetic energy of the wind to mechanical energy and then converts this mechanical energy toelectrical energy. Environmental impacts occur during the installation and operation of wind turbines. These environmental impactsin order are; aesthetic effects of wind turbines, the effects of flora and fauna, effects on the terrain which they are constructed on, effects on the human health, noise effects and the effects of electromagnetism.In this study, identification of wind turbines, the history, benefits and uses of wind turbines in our country and the world, related legislations in our country, the environmental impacts of wind turbines, are investigated in the case of wind power plants in the city of İzmir, Çeşme district.