Kütahya ve çevresi Potentilla L. cinsi üzerinde taksonomik ve morfolojik bir araştırma
A systematic and morphologic research on Potentilla L. genus in Kütahya and its surroundings
- Tez No: 292560
- Danışmanlar: PROF. DR. HÜSEYİN MISIRDALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Kütahya Florası, Potentilla, Rosaceae, Sistematik, Türkiye Florası, Flora of Kütahya, Potentilla, Rosaceae, Systematic, Flora of Turkey
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu çalışma Kütahya ve çevresindeki Potentilla L. türlerini tespit etmek amacıyla 2008-2010 yılları arasında Dumlupınar Üniversitesi Biyoloji Bölümü Herbaryumunda (DUP) bulunan ve çalışma bölgesinden toplanan örnekler üzerinde yapılmıştır. Yapılan bu araştırmada Potentilla L. cinsinin türleri belirlenmiş ve bu türlerin morfolojik özellikleri, kök, gövde ve yaprak anatomisi ile birlikte bu türlerin yayılışı hakkında bilgiler verilmiştir.Araştırma sonucunda Kütahya ve çevresinde 5 farklı Potentilla L. türü tespit edilmiştir. Bunlar; P. argentea L., P. buccoana Clem., P. recta L., P. reptans L. ve P. rupestris L. türleridir.
Özet (Çeviri)
This study has been done between 2008-2010 with the aim of determining the Potentilla L. species in Kütahya and its surroundings, which are presence in Dumlupinar University Department of Biology Herbarium (DUP) and collected from research field. In this research, species of the Potentilla L. genus have been determined and the informations associated with the morphological features, anatomy of the root, stem and leaf of these species and their distributions have been given.In conclusion, 5 different Potentilla species has been determined in Kütahya and its surroundings. These are; P. argentea L., P. buccoana Clem., P. recta L., P. reptans L. and P. rupestris L.