Tokat meydan area: An urban redevelopment proposal
- Tez No: 2927
- Danışmanlar: İLHAN KURAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
- Anahtar Kelimeler: environmental quality, urban area, urban development, urban environment -11V
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
ÖZET TOKAT MEYDAN BÖLGESİ: KENTSEL YENİLENME ÖNERİSİ YARAMIŞ, Engin Yüksek Lisans Tezi, Mimarlık Bölümü Tez Yöneticisi: öğr. Gör. İlhan Kural Şubat 1988, 94 sahife Bu çalışmada, Tokat Meydan Bölgesi için bir kentsel yenilenme önerisi geliştirilmiştir. Kentin gelişiminin tanımlanması için, kentin Türkiye ve bölgesindeki yeri ve kent formu belirleyicileri incelenmiştir. Çalışma alanının oluşum, varolan durum ve beklenen gelişimi, çalışmanın diğer bölümünde' açıklanmıştır. Arazi kullanımı, ulaşım, koruma ve yeni gelişim yenilenme önerisinin öğeleridir. Kentsel yenilenme önerisi çalışmasında, her öğe için bir amaç ifadesi, temel ilkeler tanımlanması ve bir öneri yolu izlenmiştir. Yeni ve varolan gelişim arasındaki uyum çalışma alanının karakteristiklerini gözönüne alan dönüşümlerle sağlanabilir. Böyle bir sürecin sonucu, kent içinde çevresel kalitelerin iyileştirilmesi ve kentsel çevre içinde sürekliliğe varılması olacaktır. Anahtar kelimeler : çevresel kalite, kentsel alan, kentsel gelişim, kentsel çevre. -iv-
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TOKAT MEYDAN AREA: AN URBAN REDEVELOPMENT PROPOSAL YARAMIŞ, Engin M.S. în Architecture Supervisor: Inst. İlhan Kural February 1988,94 pages In this study, an urban redevelopment proposal is developed for Tokat Meydan area. Location of the city in Turkey and its region, and determinants of city form are analysed to describe the growth of the city. Formation, existing situation and expected development of the study area is explained in the next chapter of the study. Land use, transportation, conservation and new development are the elements of the redevelopment proposal. Statement of an objective, description of fundamental principles and a proposal for each element are the way followed in the study of urban redevelopment proposal. New and existing development can be harmonized by the transformations which consider the characteristics of the study area. The results of such a process will be improvement of the environmental qualities and reaching to permanence within an urban environment.