Computer aided design of belt conveyors
  1. Tez No: 2928
  2. Yazar: A. ASLAN UZUN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. Y. SAMİM ÜNLÜSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Destekli Tasarım, bantlı konveyörler, götürücüler. -iv, Computer Aided Design, belt conveyors, band conveyors, bulk solid handling. 'İÜ
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 211
Özet
ÖZET BANTLI KONVEYÖRLERİN BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIMI UZUN, A. Aslan Yüksek Lisans Tezi, Mak. Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Y.Saraim Ünlüsoy Şubat 1988,194 sahife Bu çalışmada, bantlı konveyörlerin tasarımı için kişisel bil gisayarlarda kullanılmak üzere geliştirilen interaktif bir bilgisa yar programı sunulmaktadır. Sistemin girdileri, taşınacak materyalin fiziksel özellikleri, konveyörün amaçlanan taşıma kapasitesi ve ge ometrik profili yanında kullanım ortamının çevre koşullarını da kap sar. Kullanıcıya, programda gerçekleştirilen tasarım yanında kendi kararlarını verebilme seçeneği de sunulmaktadır. Deneyimi olmayan tasarımcılar için, gerekli girdilerin sağlansası koşuluyla program kendi kararlarını vermektedir. Programın çıktısı ise, bantlı konve- yör sistemi için, bandın genel özellikleri yanında gerilme kuvvetle rini de içeren tüm tasarım parametrelerinden oluşur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER AIDED DESIGN OF BELT CONVEYORS UZUN, A. Asian M.S. in Mechanical Eng. Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Y. Samim İînlüsoy February 1988,194 pages In this study, an interactive computer program has been developed to be used on personal computers, for the design of belt conveyors. Inputs to the system include the physical properties of the material to be transported, the geometric profile and the desired transportation capacity of the conveyor, together with the environmental conditions of the operating media. The user has the choice of making his decisions along the design procedure implecented in the program. For the inexperienced designer, the program makes the decisions, once a proper set of inputs is provided. The output is a complete set of design parameters for the belt conveyor system, including the values of belt tension along the profile of the belt.