Milli Kütüphane 2860 numaralı Şiir mecmuası (inceleme- transkripsiyonlu metin)
Poetry of journal number 2860 in the National Library (examine- transcription text)
- Tez No: 294553
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EROL ÇÖM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: şiir mecmuası, mecmua, şair, mecmua geleneği, divan şiiri, poetry journal, journal, poet, journal tradition, classical Turkish poetry
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Eski Türk Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 557
Özet
Çalışmamız, Milli Kütüphane'de kayıtlı olan 2860 numaralı şiir mecmuasının tanıtımı ve transkripsiyonlu metninden oluşmaktadır. Mecmuada on beşinci yüzyıldan on dokuzuncu yüzyıla kadar olan muhtelif şairlerin şiirlerine yer verilmektedir. 2860 numaralı şiir mecmuasının öncelikle detaylı bir tanıtımı yapılmış daha sonra da metin oluşturulmuş ve yayınlanan eserlerle mukayese edilerek mevcut farklılıkları gösterilmiştir. 162 varaktan oluşan mecmuada 100 şaire ait 409 farklı nazım şekli ile kime ait olduğunu tespit edemediğimiz 123 adet şiir bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
Our study consist of presantation and transcription of poetry journal numbered 2860 in the National Library. The journal includes poems of various poets from the 15th to the 19th centuries. First, a detailed presantation of the poetry journal numbered 2860, than a text was formed and differences were pointed out through a comparison of published works. Consisting of 162 pages, the journal includes 409 different forms of verse belonging to 100 poets and 123 poems by anonymous poets.