Siyasal tercihlerin oluşumunda basının rolü
The role of the press in political preferences
  1. Tez No: 294587
  2. Yazar: FARUK TEMEL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. S. HAKAN YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, İletişim Bilimleri, Political Science, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Siyasal Toplumsallaşma, Kitle İletişim Araçları, Siyasal İletişim, Siyasal Tercihler
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Gazetecilik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
Bu çalışma, kitle iletişim araçlarının siyasal tercihlerle ilişkisini saptamaya yöneliktir. Çalışmada siyasal tercihlerin oluşum sürecinde etkili olan faktörler incelenmektedir. Çalışmanın birinci bölümünde, siyasal toplumsallaşma ve siyasal toplumsallaşmanın ajanları, kitle iletişim araçlarının etkileri ve dönemsel anlamda kitle iletişim araçlarının etkilerine yönelik yaklaşımlar anlatılmıştır. Çalışmanın ikinci bölümünde, bir siyasal görüşün topluma iletilmesinin yolu olan siyasal iletişim olgusu ve siyasal iletişimin tarihsel süreçteki kullanımı ile kitle iletişim araçlarının işlevlerinin siyasal iletişim açısından önemi incelenmiştir. Çalışmanın üçüncü bölümünde ise siyasal tercihlerin oluşumunda basının etkilerini saptamaya yönelik Selçuk Üniversitesi'nde yapılan alan araştırmasının verileri analiz edilerek çeşitli sonuçlara ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study aimed to determine the relationship between mass media, political preferences. The study examined factors which affect the process of formation of political preferences.In the first part of the study agents of political socialization and political socialization, mass media effects and the effects of mass media approaches described in the periodic terms.The transmission path, the second part of the study of political communication in a society, the phenomenon of political opinion and political communication process were examined in terms of political communication with the use of the historical importance of the mass media functions.In the third part of the study it is reached various conclusions by analyzing data from research field at the University of Selçuk determining the effects of press in the formation of political preferences.Key Words : Political Socialization, Mass Media Tools, Political Communication, Political Preferences