Keçecizade İzzet Molla'nın Divan-ı Bahar-ı Efkar'ında yer alan kişilikler
Personalities in Keçecizade Izzet Molla's Divan
  1. Tez No: 294764
  2. Yazar: MEHMET FATİH ÇAVUŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. METİN AKKUŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Klasik Türk Edebiyatı, Keçecizade İzzet Molla, Kişilik, 19. yüzyıl, Classical Turkish Literature, Keçecizade İzzet Molla, Personality, 19th Century
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Bu çalışmada, 19. yüzyılın başında yaşamış olan Keçecizade İzzet Molla'nın divanındaki kişilik özelliği gösteren isimler taranmıştır. Bu isimler özelliklerine göre gruplara ayrılmıştır.Keçecizade İzzet Molla ve eserleri hakkında kısaca bilgi verdikten sonra çalışmamızı altı ana başlık altında topladık : Dini Kişilikler, Tarihi ? Efsanevi Kişilikler, Edebi Kişilikler, Sanatkar Kişilikler, Mutasavvıf Kişilikler ve Bilgin Kişilikler.Çalışmamızın sonunda dizin bulunmaktadır.Bununla birlikte çalışmamız sırasında yararlandığımız eserlerden meydana getirdiğimiz bir bibliyografya (kaynaklar) yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
In this thesis , on Keçecizade İzzet Molla?s divan who was lived at the beginning of the 19 th century, personality trait that shows the names have been reviewed. These names are divided into groups according to the features.After giving a short information about Keçecizade İzzet Molla and his works We have seperated our study in six parts : Religious Personalities, Historical ? Legendary Personalities, Literary Personalities, Artist Personalities, Mystic (Sufi) Personalities and Scholar Personalities.At the and of the study, there is an index. However, there is a bibliyography that gives the names of the we have folloved up during our thesis.