Loyd kurallarına göre bir geminin havuzlama sürecinin planlanması
Planning the docking process of a ship by class rules
  1. Tez No: 295867
  2. Yazar: HATİCE DUYKU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MESUT GÜNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gemi Mühendisliği, Marine Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Türk Loydu, sörvey, gemi bakım onarımı, proje yönetimi, Ms Project
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Gemilerin klaslarını koruyabilmeleri için tabi tutuldukları sörveyler kapsamlı birer bakım-onarım çalışmasıdır. Bakım-onarım çalışmasına konu olan faaliyet listesinin hazırlanması Loyd kuruluşları tarafından yayınlanan kurallara göre yapılmaktadır. İş yüklerinin belirlenmesi zaman etüdü teknikleri ile yapılan birim zaman hesaplamalarına göre yapılabilmektedir. İş gücü ise proje yüklenicisi tersane ve taşeron firmaların kaynakları ile sınırlanmaktadır. Zamanın ve kaynakların sınırlı olduğu belirli bir bütçesi bulunan ve kendine özgü bir iş listesine sahip bu yapı bir proje konusu olarak ele alınabilir. Faaliyetlerin çeşitliliği ve sayıca fazlalığı kompleks bir proje oluşumuna neden olmaktadır. Proje yönetimi ile ilgili hazırlanan özel yazılımlar bu noktada proje yöneticilerine geniş bir bakış açısı ve proje üzerinde değişim esnekliği sağlamaktadır.Gemi bakım onarımında proje yönetimini incelemek amacıyla Türk Loydu kuralları temel alınarak bir kuru yük gemisi için havuz periyoduna ait iş listesi hazırlanmıştır. İş kırılım yapısı oluşturulmuş ve faaliyetler arası ilişkiler tespit edilmiştir. Kaynak atamaları yapılarak temel yapısı oluşturulan proje Ms Project programı ile analiz edilmiş, kritik yolu hesaplanmış ve kaynak dengelemeleri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Surveys required for maintenance of the class are a comprehensive maintenance and repair work. Activity list that is prepared according to the rules are published by Loyd?s agent. Workload is defined by the time study. Labor is limited by the shipyard?s staff and subcontractors? staff. This work can be discussed as a project because of it?s limited time, labor and unique activity list. In this case, diversity and excess number of activity cause a complex project. Software of project management enables project manager to make flexible planning with a broad scanning.Sample activity list of docking was prepared for a dry cargo vessel based on rules of Türk Loydu. Work breakdown structure was prepared and relationship between activities was determined. After assigning resource, the project was rewieved by Ms Project to find the critic way of project and to level the resource.Keyword: Türk Loydu, survey, ship maintenance and repair, project management, Ms Project.