Seramik sanatında bir tasarım ilkesi olan Koram'ın incelenmesi ve kişisel yorumlar
The discussion of Koram being a design principle and personal interpretations in the ceramic art
  1. Tez No: 296363
  2. Yazar: KADİR ERTÜRK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMAİL YARDIMCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Tasarım, Koram, Seramik, Sanat, Kademelenme, Derecelenme, Görsel Hiyerarşi, Design, Koram, Ceramic, Art, Staging, Grading, Visual Hierarchy
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Seramik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
?Seramik Sanatı'nda Bir Tasarım İlkesi Olan Koram'ın İncelenmesi ve Kişisel Yorumlar? konulu bu çalışmada, kademelenme, derecelenme sisteminde Görsel Hiyerarşi'ye karşılık gelen Koram'ın duyusal ve görsel etkileri genel anlamda değerlendirilmiştir. Koramın uygulanış biçimleri farklı sanat disiplinlerinden örneklerle incelenmiş ve bu incelemede seramik sanatında koram çeşitlerinin uygulanışıyla ilgili bilgiler sunulmuştur. Koram tanımı çerçevesinde modern seramik sanatı anlayışında, estetik ve görsel anlamda tasarıma yönelik endüstriyel ve sanatsal seramik örneklerin uygulanmasına çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
It is generally evaluated the visual and sensual effects of Koram related to Visual Hierarchy in the system of staging, grading in the study of ?The Discussion of Koram Being a Design Principle and Personal Interpretations in the Ceramic Art?. The application styles of Koram are analyzed with the examples of different art disciplines and some information about the application of Koram varieties in the ceramic art is presented in this analysis. The application of industrial and artistic ceramic samples which is intended to the meaning of the visual and aesthetic within the frame of the Koram definition in the aspect of modern ceramic art.