Adli vergi cezalarında denetimli serbestlik sistemi
Probation system in judicial tax penalties
  1. Tez No: 296370
  2. Yazar: ABDULLAH SAVAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN HÜSEYİN BAYRAKLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Maliye, Law, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: Judıcıal tax penalties, Tax criminal law, Probation system
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
Adli vergi cezaları, vergi kanunlarına aykırı davranışları en aza indirme amacına yöneliktir. Bu çalışmada, adli vergi cezaları, adli vergi cezalarının infazında yeni ve farklı bir infaz şekli olan denetimli serbestlik sistemi, bu sistemin tarihi gelişimi, görevleri ve ülkemizdeki uygulamaları açıklanmıştır. Türk denetimli serbestlik sisteminin uygulama sonuçları ikincil veriler yardımıyla incelenmiştir.Her coğrafi bölgeden en az bir olmak üzere, bulunduğu bölgeyi temsil edebileceği düşünülen 12 denetimli serbestlik ve yardım merkezinde 360 kişiye bir anket çalışması yapılmıştır. Ankette kullanılan sorular denetimli serbestlik sisteminin tercih edilme, yararlılık ve caydırıcılığını tespite yöneliktir. Yapılan araştırmada, denetimli serbestlik sisteminin büyük bir oranda tercih edilen, yararlı görülen, suç tekrarını engellemede etkili ve caydırıcı görülen bir ceza infaz sistemi olduğu tespit edilmiştir.Anahtar kelimeler; Adli Vergi Cezaları, Vergi Ceza Hukuku, Denetimli Serbestlik Sistemi
Özet (Çeviri)
Judicial tax penalties are intended to minimize behaviors against tax laws. In this study, judicial tax penalties, probation system which is a new and different type of execution of judicial tax penalties, historical development of this system, its functions and applications in our country are clarified. The application results of Turkish probation system are investigated through secondary data.A questionnaire was given to 360 people in 12 probation and aid centers that are thought to represent the regions where they exist and there is at least one from each geographical region. The questions in this questionnaire aim at determining the preferability, effectiveness and deterrence of the probation system. In the study conducted, it was found out that probation system is a punishment execution system which is substantially preferred, and is thought to be a good deterrent as well as being useful and effective in preventing the recurrence of crime.