Belediyelerde halkla ilişkiler faaliyetlerinin algılanması: Afyonkarahisar Belediyesi örneği
Municipalite of public relations activies perceptions: An example of Municipalite Afyonkarahisar
  1. Tez No: 296371
  2. Yazar: KÜBRA YAMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YUSUF KARACA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Belediye, Halkla İlişkiler, Yerel Yönetimler, Municipal, Public Relations, Local Managements
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 174
Özet
Belediyeler, hizmet sektöründe faaliyet gösteren yerel yönetimlerdir. Belediyelerin hedef kitlesi halkın kendisidir. Belediye ile halk arasında iletişim sağlayan halkla ilişkiler faaliyetleridir. Belediyenin halkla ilişkiler faaliyetleri sunulan hizmetin kalitesi artarken, halkın hizmetler hakkında bilgilendirilmesini, halkın güven ve desteğinin kazanılmasında etkilidir. Halkın memnuniyeti ya da memnuniyetsizliği belediye yönetimine alınan tavırda etkili olacaktır. Halk, istek ve ihtiyaçlarına cevap vermeyi başarabilen belediyeye güven duyarken, istek ve ihtiyaçlarına cevap vermeyen bir belediye yönetiminin tekrar görev başına gelmesini istemeyecektir.Bu araştırmanın temel konusu, Afyonkarahisar Belediyesi'nin halkla ilişkiler faaliyetlerinin, Afyonkarahisar halkı tarafından nasıl algılandığını ortaya koymaktır. Bunun için, halkla ilişkilerin temel amaçları ve ilkeleri dikkate alınarak bir anket formu oluşturulmuş, halkla ilişkilerin çalışmalarının nasıl algılanıp, yorumlandığı ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
Municipals are to local managements which facilitate in service field. The audience of municipals are the public. Public relations that is the connections between municipals and public, informs the public about services and comes into play to get the thrust and support of the public. The satisfaction or unsatisfaction of people is very effective on attitude of people to the local managements. While people thrusts to the Municipals which succeeds to response the needs and queries of people, they will refuse to re-assign the municipal management which does not perform for the needs and queries of people.The base aim of this examination is to obtain how the facilities of Public Relations Department in Municipal of Afyonkarahisar to be perceived by the people in Afyonkarahisar. Therefore a questioner based on the basic aims and principles of public relations has taken to understand how to be perceived