Finansal yenilikler ve finansal yeniliklerin bireysel kredilendirme sürecine etkisi
Financial innovations and financial effects the process of innovations consumer crediting
- Tez No: 296777
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SÜLEYMAN EMRE ÖZCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Finansal Sistem, Finansal Piyasa, Finansal Yenilikler, Bireysel Krediler, Financial System, Financial Market, Financial Innovations, Personal Loans
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 145
Özet
Finansal piyasalar 1980'li yıllardan itibaren hızla gelişmiş ve ulusal sınırları aşmıştır. Uluslararasılaşmanın sonucu olarak bir yakınsama süreci ortaya çıkmış yeni bir finansal düzen oluşmuştur. Bu yeni piyasada artan rekabet ve talep sonucu var olan merkezler kendilerini geliştirmek ve yenilemek durumunda kalmış, böylece yeni finansal merkezler ve yeni finansal ürünlerin ortaya çıkması kaçınılmaz olmuştur.Son zamanlarda finansal piyasalarda gözlemlenen eğilimlerden birisi olan finansal yeniliklerin temel amacı, piyasaları etkin ve rekabetçi yapmak, kar elde etmek ve riski azaltmaktır. Bunlar aynı zamanda finansal yeniliğin arkasındaki itici unsurlar olarak kabul edilmektedir. Finansal yenileşme eğilimleri, daha çok kullanılan araçlarda ve finansal aracılık türlerinde karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmada, finansal yenilikler incelenmiş ve bu yeniliklerin bireysel kredilendirme sürecine etkisi SPSS istatistik paket programı kullanılarak incelenmiştir. Bu kapsamda çalışmanın ilk üç bölümünde finansal sistem, finansal piyasalar, finansal yenilikler ve bireysel kredilendirme süreci ile ilgili kavramlar ayrıntılı bir şekilde açıklanmış, daha sonra bireysel kredileri etkilediği düşünülen değişkenler arasında çoklu regresyon yapılmıştır
Özet (Çeviri)
The financial markets have developed rapidly since the 1980s, and national bounds. Emerged as a result of internationalization is a process of convergence is composed of a new financial order. In this new market as a result of increased competition and demand for existing centers to develop and renew themselves up to the event, so that the new financial centers and the emergence of new financial products has become inevitable. Recently, the observed trends in financial markets, financial innovation, which is one main purpose, to make an efficient and competitive markets, to make a profit and reduce risk. They are also the driving factors behind financial innovation is considered. Trends in financial innovation, financial intermediaries and the more commonly used types of vehicles appeared.In this study, we examined the financial innovations and lending the process of the individual effect of these innovations has been investigated using the SPSS package program istatistics. In this context, the study's first three sections of the financial system, financial markets, financial innovations and concepts related to individual lending process described in detail, then made a multiple regression of variables thought to influence individual loans.