Kadınlar denizi (Aydın Kuşadası ) heyelan incelemesi
Landslide investigation at the Kadinlar denizi (Aydin-Kuşadasi)
- Tez No: 297615
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. OSMAN GÜNAYDIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
- Anahtar Kelimeler: Heyelan, Şev stabilitesi, Güvenlik katsayısı, Heyelan ıslahı, Landslide, Slope stability, Coefficient of safety, Landslide improve
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
Ülkemizde heyelanların çok yaygın olarak meydana gelmesi ve bunların sonucunda can ve mal kayıplarının oluşması, heyelanların ayrıntılı olarak incelenerek çözümler üretilmesini zorunlu hale getirmiştir. Bu nedenle Aydın ili, Kuşadası ilçesindeki Miyosen yaşlı Kuşadası Formasyonundaki heyelan olayı, arazi ve laboratuvar çalışmalarından elde edilen verilerden faydalanarak heyelanın meydana geldiği yamacın heyelan duraylılık analizi yapılmıştır. Sınır değerlerin altında çıkan yerlerde analizler, pasif kazık iyileştirme yöntemi kullanılarak tekrarlanmış ve kayma dairesi sayılarının azaldığı ve F güvenlik katsayısı değerlerinin yükseldiği görülmüştür
Özet (Çeviri)
Loss of life and property due to landslides are occurring in our country. Investigate the problem in detail and creating the solutions has become mandatory. For this purpose, in the province of Aydin, Kuşadasi town of Miocene aged Kusadasi Formation was investigated. The data obtained by field and laboratory studies done with the slope stability analysis; stability analysis was done on the surface of the landslide. According to the analysis method was used to improve security in terms of limits under the passive pile and repeated analysis showed increased values of safety factor and decrease the number of slip circle.