Fermantasyon süresi, bekletme ortamı ve plastik renginin paket fiğ-tahıl silajlarının fermantasyon özellikleri üzerine etkileri
Effects of storage time, environment condition and plastic color, vetch-grain on the packet silages
- Tez No: 297704
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. FİSUN KOÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Silaj kalitesi, paket silaj, Silage quality, packet silage
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Namık Kemal Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 37
Özet
Silo yemi üretimi kolay ve ucuza sağlanabilen bir kaba yemdir. Bu yemi üretmeyen ya da bu amaçla eleman ve ekipmana yer vermek istemeyen işletmeler, paket silaj yemini satın alarak temin etme olanağına sahip olabilirler.Bu çalışmada fiğ-tahıl için ele alınmış, paketlerin hazırlanmasında kullanılan PE rengi, hazırlanan paketlerin açık ya da kapalı yerlerde fermantasyona bırakılmasının ve depolama süresinin elde edilen silaj yemi niteliği üzerine etkileri saptanmaya çalışılmıştır. Çalışma kapsamında elde edilen bulgulara göre; fiğ-buğday niteliği üzerine PE renginin, PE torbaların açıkta ya da kapalı alanda fermantasyona bırakılmış olmasının önemli etkileri olduğu sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
The use of qualified silage in dairy husbandry is important as well as the use of other feeding materials. The silage is a forage that can be easily produced at low cost. The packet silage can be provided to those agricultural enterprises who don?t want to make an investment on producing silage.In this study, the possibilities of making packages of corn were investigated. The objective was to determine the effects of silage quality on packaging material color, application of vacuum and storage conditions.From the study; it was concluded that neither packaging material color, storage duration nor storage condition have effects on the packed silage quality.