Porting SIMDL simulation language to UNIX environment
SIMDL benzetim dilinin UNIX ortamına taşınması
- Tez No: 29920
- Danışmanlar: PROF. DR. F. PAYİDAR GENÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: unix, benzetim, benzetim dilleri, SIMDL, unix, simulation, simulation languages, SIMDL
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu tezde, SIMDL benzetim dili UNIX işletim sistemi üzerinde çalışır hale getirilmiştir. UNIX işletim sisteminin olanaklarından tam anlamıyla fay dalanmak ve bazı performans iyileştirmelerini sağlamak için SIMDL C proglamlama dili ile yeniden yazılmıştır. Ek olarak SIMDL söz dizim yapısı fonksiyon ve alt program çağrılarına izin verecek ve parametrik kuyruk tanımlamasını mümkün kılacak şekilde genişletilmiştir. SIMDL kesikli benzetim dili kısaca anlatılmış, yeni tasarımlanan ve uygulanan yapılar belirtilmiştir. SIMDL söz dizim-anlam listesi ve programı UNIX sisteminde derlemek ve kullanmak için gereken komutlar ekte verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, SIMDL simulation language has been ported to UNIX environment. To maximize the benefits of UNIX operating system and to make some performance enhancements SIMDL has been converted to C programming language as part of the porting process. The syntax of SIMDL has also been en larged to cover function and procedure calls and parametric queue specifications. A description of SIMDL as a discrete event simulation language has been given and newly designed and implemented constructions are underlined. A complete syntax and semantics definition of SIMDL and instructions for compiling and installing it on UNIX are also included in the appendices.