Orta Toroslar (Anamur-Akseki-Seydişehir) civarı jura-kretase istifinin biyostratigrafi ve mikrofasiyes özellikleri
Biostratigraphy and sedimentology of the jurassic-cretaceous succesions in the Central Taurides (Anamur-Akseki-Seydişehir) area
  1. Tez No: 299636
  2. Yazar: ASLI KORKMAZ ELMACI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BAKİ VAROL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Jura, Kretase, Foraminifer mikropaleontolojisi, Mikrofasiyes, Sedimantoloji, Jurassic, Cretaceous, Micropaleontology of the foraminifera, Microfacies, Sedimentology
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Orta Toroslarda gerçekleştirilen bu çalışmanın amacı, Jura-Kretase istifinin, ayrıntılı foraminifer mikropaleontolojisine dayalı makro ve mikrofasiyes tipleri tanımlayıp, Jura-Kretase istifinin çökeldiği havzanın sedimantolojik modellemesini ortaya koymaktır. Bu çalışmayı gerçekleştirmek için Orta Toroslardaki Akseki bölgesinde, karbonat kayalardan oluşan bir kesit ölçülmüştür.Bu çalışmada, Hendos dolomiti ve Akkuyu formasyonuna ait büyük bentik foraminiferler çalışılmıştır. Bu çalışmadaki foraminifer toplulukları 16 tür içermektedirler.Ayrıca havzanın sedimantolojik modelini ortaya koymak amacıyla mikrofasiyes çalışmaları yapılmış, sonuç olarak Hendos dolomitinde 5, Akkuyu formasyonunda 5 fasiyes tipi ayırt edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study, description of the macro-microfacies types of Jurassic-Cretaceous successions based on detailed with foraminiferal micropaleontology and carried out sedimentologic type of this basin. In order to perform this study, which is composed of carbonates has been measured in the Akseki region of the Central Taurides.In this study, larger benthic foraminifers have been studied in the Hendos dolomite and Akkuyu formation. These foraminiferal assemblages contain 16 species.And detailed microfacies studies were carried out and in Hendos dolomite five different facies, in Akkuyu formation five facies types were identified.